Amerikanskt mångmiljonregn över Ukraina

UKRAINA. USA ger nu 60 miljoner dollar i stöd till Kiev-regimen. Miljontals dollar kan komma att tillfalla den omtalade Azov-bataljonen.

geoffrey-pyatt-60-miljoner

USA befäster sitt stöd till Kiev-regimen genom att skänka 60 miljoner dollar till det ukrainska försvarsministeriet, gränsbevakningen samt nationalgardet. Detta meddelar USA:s ambassadör i Kiev, Geoffrey Pyatt, på Twitter.

I Nationalgardet ingår det paramilitära förbandet Azov-bataljonen där flera frivilliga från Sverige, däribland Mikael Skillt, finns. Azov har tidigare finansierats av bland andra den judiske oligarken Igor Kolomoisky. Det finns ännu inga uppgifter på hur mycket av de dryga 425 miljoner svenska kronorna som direkt eller indirekt kommer att tillfalla Azov-bataljonen.

Dollarregnet över Ukraina kommer lägligt för Kiev-regimen då de proryska separatisterna den senaste tiden haft militära framgångar och börjat trycka tillbaka regimens styrkor. Ukrainas judiske president Petro Porosjenko var under fredagen på Natos toppmöte i Wales för att säkra militäralliansens stöd till Ukraina. Just nu råder tillfällig vapenvila i Ukraina.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments