Amerikanska studenter ogillar Israel?

USA. Ami Horowitz ville se hur amerikanska studenter reagerar på en förespråkare av militant islamism och en förespråkare av Israels sionism.

Den judiske bankmannen, politikern och filmregissören Ami Horowitz ville se vad han fick för reaktioner när han viftade med terrororganisationen Islamska statens flagga och propagerade för att USA ska lämna mellanöstern ifred. Reaktionerna lät dock vänta på sig.

När Horowitz istället viftade med en israelisk flagga fick han dock motta glåpord och starka reaktioner. Horowitz själv menar att det är en skrämmande verklighet:

Jag har alltid trott att det inte finns något samband mellan intellekt och visdom. För att sätta denna teori på prov begav jag mig till University of California i Berkeley.

Studenter vid Berkeley har uppenbarligen en hel del intellekt; det är en av de mest prestigefyllda och selektiva universiteten i landet. Men har de visdom? Jag gick till det idylliska campus beväpnad med en flagga som representerar den största ondskan som finns idag, ISIS. Om dessa är våra bästa och smartaste då bör vi alla vara rädda, mycket rädda.

Den chockerande videon ovan bevisar tyvärr en gång för alla att det i själva verket inte finns något samband mellan intellekt och vishet.

Om filmklippet är på riktigt är dock oklart då klippet stundom känns regisserat.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om