Amerikanska stridsvagnar på europeisk mark

UTRIKES. 87 amerikanska stridsvagnar kördes idag av i hamnen i tyska Bremerhaven, rapporterar Norddeutscher Rundfunk. Syftet är enligt regeringen i Washington att ”säkra fred och stabilitet i östeuropeiska Natoländer”.

Idag landsattes 87 amerikanska stridsvagnar i hamnen i tyska Bremerhaven, rapporterar Norddeutscher Rundfunk. Fordonen har lastats på tåg till Polen för att delta i den pågående Natoövningen Atlantic Resolve, där ett tillskott på 4 000 amerikanska soldater förstärker de redan befintliga amerikanska styrkorna på europeisk mark.

Syftet med landsättningen av fordon, trupper samt övningen är enligt regeringen i Washington att ”säkra fred och stabilitet i östeuropeiska Natoländer”. Generalmajor Timothy McGuire beskriver operationen som ”ett tecken på USA:s fortsatta engagemang för freden i Europa”.

Det återstår att se om Polens grannar är av samma uppfattning som generalmajor McGuire.

Källa:
SVT Text-TV

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar