Amerikanska legosoldater plundrar Syriens oljeanläggningar

SYRIEN. Enligt uttalanden från den ryska överstegeneralen Sergei Rudskoi håller amerikanska privata säkerhetsföretag på att plundra Syriens oljeanläggningar. Den amerikanska militären i Syrien håller dessutom fortfarande på med att träna rebellgrupper.

Överstegeneral Sergei Rudskoi från den ryska generalstaben höll under gårdagen ett pressmöte vid det ryska försvarsministeriet där han berättade om läget i Syrien. Rudskoi berättade att det finns fler än 3 500 amerikanska legosoldater och att dessa plundrar Syriens oljeanläggningar under beskydd från den internationella koalitionens stridsflyg.

Rudskoi tog upp hur den amerikanska militären har organiserat produktion och försäljning av råolja från oljefält i Conaco, al-Omar och Tanak som ligger öster om floden Eufrat. Denna verksamhet ska ha övertagits från Islamska Staten efter att dessa besegrats. Intäkterna från detta går enligt generalen till att upprätthålla andra islamistrebellers styrkor och skapa opinion mot Assad-regeringen.

Enligt Rudskoi håller den amerikanska militären i Syrien för tillfället på att träna 2 700 soldater från olika grupperingar vid sin bas i al-Tanf som ligger vid korsningen mellan Syrien, Irak och Jordaniens gränser och som även omfattar ett kringliggande område med en diameter på 55 kilometer.

— De mest utbildade sabotörerna skickas till territorium kontrollerade av regeringstrupper för att destabilisera situationen där och förhindra att den syriska regerings position stärks, kommenterade Rudskoi.

Källa:
US private military companies plunder Syrian oil facilities — Russia’s General Staff

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments