Amerikanska lagstiftare försöker hindra lyftande av sanktioner mot Ryssland

USA. I ett nytt lagförslag försöker demokrater i allians med en handfull republikaner att hindra president Trump från att lyfta de sanktioner mot Ryssland som infördes under Obama.

Trots att USA:s president Donald Trump ännu inte har vidtagit några åtgärder mot att lyfta hans föregångare Barack Obamas sanktioner mot Ryssland så förbereder sig nu lagstiftare i kongressens båda kammare för att hindra detta.

Det är Demokraterna som har lyckats få med en grupp republikaner i att försöka få igenom ett lagförslag som skulle ge kongressen 120 dagar att hindra en sådan åtgärd från presidenten.

— Alla amerikaner, alla republikaner, alla demokrater är bekymrade över Ryssland och vad de gjort för att bryta mot internationella lag, för att inte nämna det kriminella beteende som vi tror att de kanske använder sig av i Syrien, sa demokratledaren Steny H. Hoyer under en pressträff.

Ingen av de republikaner som ställt sig bakom förslaget dök upp under pressträffen, vilket deras respektive kontor hänvisade till ”schemakrockar”.

Inom senaten stöds lagförslaget av republikanerna John McCain och Lindsey Graham som båda utmärkt sig som hängivna motståndare till deras partikamrat och president Donald Trump.

USA har i flera omgångar infört sanktioner mot Ryssland, framförallt med tanke på annekteringen av Krimhalvön, vilket man menar strider mot internationell lag. Detta har dock avvisats av Ryssland som hänvisar till rätten om självbestämmande för Krimborna som med en överväldigande majoritet själva röstade för en återförening med Ryssland.

Källa:
Lawmakers introduce bill to block Trump from lifting Russia sanctions

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Nordanvind says:

  Lagstiftare är nog fel beteckning på dessa människor.

  Lagvrängare är med säkerhet den korrekta benämningen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +29 (av 31 röster)
 • Kan Gotland blir rysskt då flyttar jag nu!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +15 (av 17 röster)
 • Angantyr says:

  Insane McCain. Han måste vara en av de värsta och mest ondskefulla förrädarna Amerika haft. En man som vill översvämma landet med muslimer och starta WWIII mot Ryssland. Men de här förrädarna kommer bara att kunna förhala Trumps politik, inte stoppa den.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +27 (av 29 röster)
 • ”— Alla amerikaner, alla republikaner, alla demokrater är bekymrade över Ryssland och vad de gjort för att bryta mot internationella lag, för att inte nämna det kriminella beteende som vi tror att de kanske använder sig av i Syrien, sa demokratledaren Steny H. Hoyer under en pressträff.”

  Det handlar väldigt mycket om att tro och tycka, eller LJUGA i (((media))). Annekteringen av Krim gick till helt enligt folkrättsliga rutiner och inte ens FN har framfört någon kritik. Trots detta så slutar (((media))) aldrig att älta detta tema.

  Att det börjar skymta en ljusning i Syrienkriget sen Ryssland tog tag i saken och nu i samarbete med NATO-landet Turkiet är verklighet. Att Ryssland även i detta fall skulle ha betett sig kriminellt existerar bara i (((medias))) fantasier och Lügenmaule. Det pågår ett aggressivt handelskrig mot Ryssland och de som får betala den största notan är vita europeiska bönder som går miste om intäkter i mångmiljardklassen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +18 (av 22 röster)
 • Konstantin says:

  En del fjantar borta i Amerika säger sig vara vettskrämda av det faktum Trump har tillgång portföljen, ni vet vilken jag syftar på, samtidigt hävdar man att Trump är en marionett åt Ryssland.

  Vilka är det då man fasar för att Trump skulle fyra av missilerna mot?
  Ryssland eller?
  Lite spekulation bara.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +8 (av 12 röster)
 • Feldjager says:

  ”Ryssland och vad de gjort för att bryta mot internationella lag”

  Något som USA Aaaaaldrig skulle tänka sej att göra!

  ”Land of the slave and home of the hypocrites”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +13 (av 17 röster)
 • Anders says:

  USA:s judemakt: Den store Satan.

  Den makten, liksom FN, EU och NATO…

  måste krossas!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +7 (av 11 röster)
 • kristin says:

  Judarna suger ut USA och deras befolkning tills de får sitt STORIsreal. Och inget får stå i vägen.Inte ens Trump. Tyvärr.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 8 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *