Amerikanska ambassaden i Stockholm varnar sina medborgare för Sverige

INRIKES. USA:s ambassad i Stockholm har gått ut med en varning till amerikanska medborgare i Sverige. Enligt ambassaden finns en risk att terrorister kan komma att attackera eller kidnappa amerikaner och uppmanar landsmännen att vara vaksamma på allmänna platser.

Under fredagen gick USA:s ambassad i Stockholm ut med ett säkerhetslarm till amerikanska medborgare som befinner sig i Sverige. Så här skriver man på ambassadens hemsida:

Den amerikanska regeringen är fortsatt orolig över att terrorister har för avsikt att ge sig på amerikanska medborgare, inklusive barn. Terrorister kan komma att nyttja sig av flertalet taktiker, såsom våldsamma attacker och kidnappningar. Tidigare har de använt sig av knivar, skjutvapen och fordon som murbräckor. De kan komma att sikta in sig på skolor, sjukhus, kyrkor, turiststråk, kollektivtrafik och andra offentliga platser.

Ambassaden ber amerikanska medborgare som befinner sig i Sverige vara särskilt uppmärksamma på allmänna platser, gå igenom sina resevägar, hålla låg profil och rapportera hot på sociala medier till polisen.

Varningen gäller för hela Sverige.

Källa:
Security Alert – U.S. Embassy Stockholm, Sweden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AnordboFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Trodde först att amerikanska ambassaden riktade sig till judar med amerikanska medborgarskap som uppehåller sig i Sverige, men det var nog fördomsfullt av mig. Verkar vara amerikansk rädsla för terroristaraber. Som judar har sett till ska komma hit.

Hotet är nog reellt. En del samhällsförstörare blir bitna i svansen av sina egna tänder. Ambassaden borde uppmana sina medborgare att resa hem till Israel eller USA.

nordbo
Medlem

Hur många får man plats på den (((amerikanska marken))) i Sverige idag – tyvärr så är äcklerna alldeles för många av det sionistiska medlöpandet så ambassaden borde vara lika stor som Gotland för att få plats med alla däri (om ens det räcker)

Efter (((valet))) kommer US ambassaden med grannen SR ha en samling för svarta baaaaarn där omkring för att visa att de tar ställning med deras importer världen över.

Karl-Путин A
Medlem

Sverige + några andra europeiska länder var före massinvandringens tid de enda länder (bortsett från en del semesterparadis i USAs närområde) där amerikanska turister var välkomna och kunde vistas säkert. Amerikaner är med all rätta hatade över hela världen och får nog se fram emot att framleva sina liv i världens största slavkoloni; USA.