Amerikansk rapport: ”USA kan förlora militärt mot Ryssland och Kina”

UTRIKES. En amerikansk rapport varnar för att USA kan komma att förlora militärt mot Ryssland och Kina.

En rapport från National Defence Strategy Commission, en kommission tillsatt av båda partierna i den amerikanska kongressen, hävdar att en amerikansk seger i ett potentiellt krig mot Ryssland eller Kina inte alls är säker.

”Den amerikanska militären kan komma att lida oacceptabelt stora förluster samt förlora viktiga kapitaltillgångar i nästa konflikt. Den kan komma att få problem med att vinna, och kanske till och med förlora, ett krig mot Kina eller Ryssland”, menade författarna till rapporten.

Även länder som Nordkorea och Iran har ”utvecklat mer avancerade vapen samt på ett kreativt sätt anammat asymmetriska taktiker”, något som Iran tidigare själva talat om. Kommissionen menar också att allmän spridning av avancerade vapen, bland annat till islamister, hotar USA.

Källa:
US Military Could Lose Potential Conflict Against Russia, China – Report

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Klaus_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hade det amerikanska ledarskapet haft ett gnutta sunt förnuft nu, samt inte ha varit helt styrt av judar, så hade det insett att det måste grunda sin styrka på ekonomi istället för militär om landet ska kunna behålla den roll det haft.

Men något säger mig att dessa judar medvetet skjuter USA i sank genom hopplösa militära operationer och upphandlingskorruption med syfte att förstöra denna tidigare vita bastion.

Klaus
Medlem

USA var aldrig en vit bastion. Det var Europa. USA var från början mångetniskt med en vit majoritet men med indianer kvar, många afrikanska slavar, och judar inblandade i handeln och penningaffärer som i den britiska Commonwealth. Den imperialistiska brittiska storhetsvansinne fortsatte i USA. Befolkningen av brittisk härkomst hade sagt sig lös från Storbritannien (religiösa och ekonomiska skäl). Befolkningen blev amerikaner som måste försvara ”Amerika” mot vem som helst. Jag känner tyskar som emigrerade till USA och Australien. De är inte längre ”riktiga” tyskar. De är amerikaner resp. australiensare. Tysk-kanadensare Monika och Alfred Schaefer (förnekade förintelsen) beundrar jag särskilt därför… Läs mer »

Klaus
Medlem

Om bara 3 till 4 atombomber når USA och exploderar på amerikansk mark lipar de skravlande amerikanerna om fred. Det var hittills mycket komfortabelt för dem att bombadera runt om i världen utan att någon blev krigsskadad i USA. USA kann tvingas ned bara med kärnvapenslag.