Amerikansk lärare hävdar att färgade är underlägsna vita

Brookland-Cayce High School har en allt annat än politiskt korrekt lärare anställd. Winston McCuen som lär ut latin på skolan menar att färgade individer generellt sett har lägre IQ än vita.

Det är News19 online som ”avslöjat” läraren och intervjuat honom.
– Dessa saker kommer att uppröra många, men sanningen kan vara upprörande, inledde han till journalisten.

Färgade underlägsna
Sanningen som McCuen ser den är att färgade är underlägsna vita.
– Intellektuellt sett är det så. Detta har om och om igen bevisats, och det är en generalisering. Det finns vissa färgade som är mer intelligenta än vissa vita. Men i regel är det inte så. IQ-tester har om och om igen bevisat det, hävdar McCuen.

Rasism eller sanning?
Nog har McCuen kontroversiella åsikter men på frågan om han lär ut detta till studenterna svarar han att han lär ut latin, inte politik eller historia. Winston McCuen inser att vissa kommer att påstå att hans uttalanden är rasistiska.
– Man kan kalla det för vad man vill, säger han. Kallar man det rasism så svarar jag bara att det är sanningen och att man får lov att hantera den som den är. Mitt ansvar är att säga sanningen.

Gör så gott jag kan
De flesta i klassen han har är vita och McCuen menar att han inte ser ner på färgade som går i den.
– Nej, jag gör så gott jag kan med varje elev jag har. Man försöker att få ut det man kan av den potential som finns.

Inte första gången
Men det är inte första gången Winston McCuen är i media. Redan 1999 då han lärde ut historia i en privatskola riktades blickarna mot honom. Han hängde då en konfederationsflagga (sydstatsflagga) på väggen i klassrummet. När klagomål kom vägrade han att ta ner den. På grund av detta sparkades han från skolan.
– Skolledningen kom inrusande mitt i natten och skrek: ”ta ner den, ta ner den”. Jag vägrade för man måste kunna föra fram olika ståndpunkter i klassrummet.

Fortsätter som lärare
McCuen kommer inte att fortsätta arbeta på Brookland-Cayce High School 2007, men inte på grund av sina åsikter. Redan innan News19 ”avslöjade” honom hade det bestämts att han skulle sluta sitt arbete där. Men detta betyder inte att han inte fortsättningsvis kommer att arbeta som lärare.
– Skulle det vara ett problem?, frågar han sig. Det hoppas jag inte. Meningen är inte att jag ska försörja mig genom mina åsikter? Eller ska jag och sådan som mig utplånas kanske.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments