Amanda visade för mycket hud – tvingades av stadsbussen

MÅNGKULTUREN. På fredagsförmiddagen tvingades en ung kvinna av en stadsbuss i mångkulturella Malmö, eftersom hon enligt chauffören visade för mycket hud. Detta skulle enligt busschauffören strida mot ”Skånetrafikens policy”.


Utdrag från Amanda Hanssons facebooksida. Skärmbild.

Det var under fredagsförmiddagen strax före lunchtid i mångkulturella Malmö, som Amanda Hansson i värmeböljan klev på stadsbuss nummer 3 mot Värnhem. Det var 27 grader varmt och Amanda var ledigt sommarklädd i shorts och linne.

– Jag hade, som vilken annan människa som helst, anpassat kläder efter väder, skrev Amanda senare i ett inlägg på Skånetrafikens facebooksida.

Hon steg på vid Södervärn, men då hon registrerade sitt resekort stoppades hon av chauffören som ville prata med henne.

Du kan inte gå klädd så på våra bussar. Du får klä på dig, du visar alldeles för mycket”, ska busschauffören ha sagt till Amanda. Som förklaring hänvisade busschauffören till ”Skånetrafikens policy gällande klädsel i kollektivtrafiken”.

Amanda protesterade, men fick veta att hon inte fick åka med om hon inte ”klädde på sig”. Amanda steg av bussen och skrev senare ett inlägg på Skånetrafikens facebooksida där hon berättade om händelsen. Hon var både arg och kände sig offentligt förnedrad.

Inlägget har väckt heta känslor och många kräver att busschauffören avskedas.

Amanda menar att Skånetrafiken borde ge sina chaufförer tydligare riktlinjer för vad som gäller.

– Nu känns det som att han bara hittade på något. Jag är ledsen och upprörd över situationen. Det enda jag ville var att åka buss och så blev det såhär, säger Amanda.

Mark Fenzel vid Skånetrafikens verksamhetsjour har, efter att händelsen uppmärksammats både i media och sociala medier, uppgett att den policy som chauffören hänvisat till inte alls existerar.

Bussföretaget Nobina, som bedriver stadstrafiken i Malmö, och Skånetrafiken meddelar att föraren är avstängd i väntan på utredning.

Källor:
Amanda fick inte åka buss i Malmö – var för lättklädd
Amanda Hanssons facebooksida
Amanda tvingades gå av bussen – var ”för lättklädd”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nordbo_DH_InnateusBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Självutnämnda moralpoliser ska självklart inte ratta svenska bussar. Det fattades tyvärr en motståndsman eller flera i just den där bussen. Då hade tjejen inte behövt känna sig tvungen att kliva av. Det som utspelades var bara en försmak av vad som kan vänta nordiska kvinnor om massinvandringen inte hejdas. Sharialagar skulle faktiskt kunna införas i den så kallade ”demokratins” namn för att den nya majoriteten i landet vill ha det så… Nej, den situationen får bara inte bli verklighet!! Fortsätter folk att rösta på partierna i åttaklövern, så är det bara tiden det tar innan svenskarna hamnar i klar minoritet… Läs mer »

Innateus
Gäst
Innateus

Bra att den jäveln blev avstängd. Finns fler rötägg inom Skånetrafiken som borde bli avstängda. Bl.a. de som inte vill ta med cykel på bussen.

_DH_
Medlem
_DH_

Men ojsan, vilken stor händelse. Kvinna nekas kliva på buss pga klädsel. Kvinna blir rasande och säger att hon ”ALDRIG i hela sitt liv känt sig så förnedrad”. Kvinna skriver inlägg på sociala media, och massorna blandar sig i.

Det måste då konstateras att kvinnor har en abnormt stark ställning i dagens Sverige. Jag har en känsla att de kommer få svårt att anpassa sig till framtidens ordning. Vi har ju nu ”peak feminism”, så att säga, och inom väldigt kort lär kvinnor drömma om de dagar de fick gehör som detta.

nordbo
Medlem

Väldigt varmt under den veckan såklart – och är man ute och rör på sig så blir det lättklätt med olika klass här och där. Hela hon med sitt leopardlinne där uttrycker sig som en tonåring med att vara så ”förvånad” i det uppenbara vansinne som sätter sig överallt idag – och, JAG VILLE BARA ÅKA LITE BUSS … Som att (((zara larsson))) skriver av sig.. OT: Jag satt på bussen i våras och var sen dit jag skulle varav ett grabbgäng på 4 pers steg på (12-13 bast) med fotbollar i handen – 3 var rent utomeuropeiska och en… Läs mer »