Alvesta kommun ger grönt ljus för moskébygge

INRIKES. Alvesta kommuns byggnadsnämnd har gett grönt ljus för ett stort moskébygge i kommunen. Bygget kommer att kosta 15 miljoner kronor och ska kunna inrymma 500 personer. Moskén väntas stå klar inom två år.

Det var under hösten 2016 som muslimer köpte mark på Svampvägen i Alvesta för att bygga en moské och det var i onsdags som godkännandet om bygget av Alvesta kommun kom, som motiverar sitt beslut med att ansökan överensstämmer med gällande detaljplan.

Bygget kommer att kosta runt 15 miljoner kronor, och moskén väntas stå klar inom två år. En stor del av pengarna hoppas man få in genom en insamling. Bygget måste dock även få godkänt i den tekniska utredningen.

Enligt Lisbeth Holmqvist (S), ordförande i byggnadsnämnden, är det ”inga konstigheter” att bygglovet godkändes. Det är bygglagen och miljöbalken som gäller, och alla ska behandlas lika, säger hon.

— Det här är en bekräftelse på att vi är en del av samhället. Det är stort motargument mot de krafter som säger det motsatta, säger styrelsemedlemmen Sharif Salangiri. Vidare säger han:

— Vi har jättemånga muslimer och de lokaler vi har nu rymmer inte alla. Vi behöver ha ett slags centrum för alla muslimer i Alvesta.

Salangiri medger dock att många människor är emot bygget. Platsen där moskén kommer att stå är nämligen i ett lugnt område men i och med moskén kan det komma att bli ”turbulent” i området, säger han. Han lovar dock försöka hålla koll på sina besökare så gott det går.

En namninsamling med 672 underskrifter har tidigare lämnats in i protest mot bygget till kommunstyrelsen i Alvesta.

Källa:
Klartecken för moskébygge i Alvesta – startar insamlingskampanj

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gigantisk moské ska byggas i villaområde i Alvesta - "Det är inte säkert att bo i det här området" | Nordfront.seKlausRichardChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Varenda moské som byggs i Norden är det samma som att ge fingret åt den ursprungliga befolkningen.

Våra kyrkor står tomma, om inte en imam är där och predikar för då fylls kyrkan av allehanda potentater, lismare och folkförrädare. Moskéerna är dock fulla som för att påminna oss nordbor att vi inte har långt kvar att bestämma i vårt land. Med detta sagt om inget radikalt görs förstås.

Richard
Medlem

Och var kommer pengarna ifrån? I bästa fall från en insamling till bygget där socialbidragsberoende folk har sänkt sina bidrags pengar. Men med tanke på exempelvis Saudiarabiens finansiering av i princip alla tidigare mosker som har byggts i Europa så är det en trolig faktor. Då ska man komma ihåg att kungadömet i landet är globalist-lakejer som samarbetar både med Israel samt USA… Deras pengar kommer ifrån att usa har tvingat världen att köpa deras olja (som nästan är slut) istället från bättre länder, så som Ryssland, Syrien, Iran och så vidare. Så slutsatsen är att Europas folk tvångsfinansierar dessa… Läs mer »

Klaus
Medlem

För många européer vet inte hur livet är i islamiska länder. Om de var som turist där bodde de på europeiskt hotell.
Vill borgare i Alvesta konvertera till Islam? Vill de verkligen bo i ett islamiskt samhälle? Om de inte är nöjda med kyrkan måste de ändra kyrkan eller sluta med tron, men Islam är ingen förbättring. Eller vill kvinnor lever i harem och går lindad in från håret till fötterna utomhus medan muslimska män är ute och visar penis?
Borgare i Alvesta är okunniga eller dumma men tyvärr ingen undantag i Sverige och Europa.

trackback

[…] kommun bygglov för en moské med plats för 500 rasfrämlingar, något som Nordfront tidigare rapporterat om.  Alla partier stod bakom beslutet utom det lokala partiet Alvesta […]