Altmark-incidenten

Dagens datum 16 februari: Den brittiska flottan anfaller och bordar det tyska fartyget Altmark på neutralt norskt territorialvatten. Sex tyska sjöman dödas.

Admiral Graf Spee

Admiral Graf Spee

Altmark var ett tyskt trängfartyg som understödde det tyska fickslagskeppet Admiral Graf Spee med förnödenheter och brännolja under dess räder mot brittiska fartyg i Sydatlanten. Slagskeppet hade sänkt ett antal brittiska skepp och hade ca 300 räddade brittiska sjömän ombord. När de två skeppen träffades för bunkring, passade man på att även flytta över de brittiska sjömännen till Altmark.

Altmark fick i uppgift att frakta sjömännen tillbaka till Tyskland för krigsfångenskap. På vägen tillbaka till Tyskland tog fartyget vägen genom norskt territorialvatten och norska hamnar.

Altmark vid Jössingfjord

Altmark vid Jössingfjord

Det brittiska amiralitetet misstänkte att Altmark fraktade brittiska fångar och satte in spaning efter Altmark. Den 14 februari 1940 upptäcktes Altmark utanför Egersund av brittiskt spaningsflyg.

Utan att tillfråga regeringen gav krigsförbrytaren Winston Churchill, som då var marinminister, order om att fartyget skulle stoppas. Han beordrade ut en jagarflottilj för att stoppa Altmark. Det tyska skeppet upptäckte sina förföljare och styrde in i Jössingfjord ca 80km söder om Stavanger, där de brittiska fartygen hann i kapp det.

churchill1

I Jössingfjord dök två norska kanonbåtar upp som meddelande britterna att det tyska skeppet hade genomsökts av norska myndigheter och var obeväpnat. Befälhavaren för den brittiska styrkan tog då kontakt med sina överordnade för att få instruktioner för sitt vidare handlande.

De order som Churchill sände gav den brittiska kaptenen order om att borda Altmark och befria fångarna, den brittiska styrkan fick också tillstånd att öppna eld om de norska kanonbåtarna skulle sätta sig till motvärn.

Vid ett möte med norrmännen ombord på ett av de norska fartygen försäkrade norrmännen återigen att inga fångar fanns ombord på det tyska skeppet. Kort efter detta möte slog britterna till och skickade två av jagarna för att borda Altmark, som i sin tur försökte komma undan och under detta försök körde på grund.

Britterna bordade fartyget och i kaoset som uppstod under bordningen fick sex tyska sjömän sätta livet till medan åtta sårades, varav sju sköts när de försökte fly över isen. De norska krigsfartygen gjorde ingenting för att stoppa krigshandlingarna som skedde på norskt territorialvatten.

Stupade tyska sjömän från Altmark

Stupade tyska sjömän från Altmark

Den norska regeringen skickade en officiell protest till sin brittiska motsvarighet.
Från tyskt håll visade den så kallade Altmark-incidenten att Norge inte kunde eller ville försvara sitt eget territorium från brittisk aggression, och det fanns ett stort hot mot de så viktiga malmtransporterna från nordnorska hamnar.

Artikeln puublicerades ursprungligen 2014-02-16.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

36 Kommentarer till "Altmark-incidenten"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Kotten
Gäst
Nybörjare
Kotten

Det här var ny information för mig, tack så mycket.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Vilken Hycklande artikel – jag citerar –

Den brittiska flottan anfaller och bordar det tyska fartyget Altmark på neutralt norskt territorialvatten. Sex tyska sjöman dödas.

Kommentar –

Krigsfångar är inte på Neutralt vatten utan ombord på Tyskt fartyg som är att räkna som Tyskt område.

Gjorde de inget motstånd skulle de inte ha dödats,
de förde alltså Krig mot Britterna på Neutralt Norskt Territorialvatten enligt denna artikel.

Norskarna ljög och har sig själv att skylla,
som skyddar Krigförande part på sitt territorialvatten.

Arne Strand.

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

Britterna använde sig ofta av samma taktik under kriget, dvs utnyttjade icke-krigförande länders territorialvatten för att transportera krigsfångar eller flytta soldater. De allierade var dessutom duktiga på att sänka neutrala svenska handelsfartyg inne på svenskt territorialvatten.

Visst kan man ha synpunkter på tyskarnas agerande och om det var rätt av dem att nyttja norska hamnar för transport av krigsfångar. Poängen är att Altmarkincidenten visade att de allierade inte respekterade Norges neutralitet och var anledningen till att Tyskland senare samma år ockuperade både Danmark och Norge för att säkra importen av järnmalm.

?
Gäst
Nybörjare
?
En krigshandling på ett annat lands territorium är ju mer eller mindre en krigsförklaring, norrmännen visste nog inte om att fångar transporterades på fartyget utan hade nog bara gjort en enklare kontroll Hur man än ser på saken måste man ju anse att britternas handlande visade att man inte respekterade andra länders suveränitet Om Tyskland hade väntat och låtit britter och fransmän genomföra sina invasionsplaner mot Norge och norra Sverige hade nog tongångarna varit annorlunda idag, att de under förespegling av att hjälpa finnarna hade planer på att ockupera bla de svenska malmfälten är det ju ingen som motsäger idag… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Till ?.

Det du skriver är visserligen sant i och för sig men,
Tysklnd har väl aldrig heller respekterat något lands Neutralitet,

Det finns inga ursäkter för Netrala länder som inte kan hävda sin neutralitet,
att anmärka mot dem som kränker dem när de kämpar för sin överlevnad.

Nöden har ingen lag som det heter.

Till etnisk Nationalist.

Tyskland behövde inte Norge eller Danmark för import av Svensk Järnmalm.

Arne Strand.

?
Gäst
Nybörjare
?

Jo Tyskland var i behov av svensk malm ända fram till erövringen av franska och belgiska gruvor

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

Behövde Tyskland inte Norge och Danmark för import av svensk järnmalm? Dina historiekunskaper är tydligen inte de bästa…

Tyskland behövde den norska isfria hamnen i Narvik eftersom Östersjön har en tendens att frysa igen under vinterhalvåret. Sverige är förövrigt än idag beroende av norska hamnar för vår export av järnmalm.

Ockupationen av Norge och Danmark räddade dessutom många svenska människoliv eftersom Tyskland på samma gång skar av Östersjön för de allierade. I och med det minskade attackerna mot svenska handelsfartyg åtminstone i Östersjön.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Vad svamlar du om ?

Sverige har järnvägar från Kiruna-Malmberget ner till Boden,
och från Boden ner till Sydligaste delen av Sverige.
Några isfria hamnar i Narvik behövs därför inte.

Järnmalm kan dessutom importeras i större mängd och lagras i Tyskland.

Visst är det enklare att ta malmen över Narvik,
men det är inte av nöden påkallat.

Arne Strand.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Järnmalmen gick från Narvik i Norge, vilket är helt nödvändigt när Bottniska Viken är islagd.

Britterna hade, som sagt, långt framskridna planer att invadera samtliga Nordiska länder. Tyskland hade dessvärre inget annat val än att besätta Danmark och Norge för att förekomma britterna.

Conny
Gäst
Nybörjare
Conny
Angående ”respekterat något lands Neutralitet” så är det väl Britterna om några som just inte gjort detta! Google på ”British Empire” så kanske du kan lära dig något. Kolla upp alla länder som ”British Empire” ockuperade många en bra bit in på 1900-talet. Detta var inget ”frivilligt” av dessa länder utan de var militärt ockuperade! Att militärt ockupera halva jordens länder tycker du det är att ”respekterat något lands Neutralitet”? Engelsmännen såg sig också som ett herrefolk och det var Engelsmännen som myntade ordet ”herrefolk” som de ansåg sig vara och de ockuperade ländernas befolkning var ”undermänniskor”. Denna retorik har… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

You should move to usa or uk they would love you there, because you are already full of jewish/multicultural/capitalist propaganda so they wont have to train you!

Rolf1
Gäst
Nybörjare
Rolf1
I det första världskriget låg engelska flottan utanför tyska kusten och blockerade Tysklands import av mat och svält blev resultatet. Nu i andra världskriget förekom tyskarna engelsmännens ockupation av Danmark och livsmedlen var säkrade. Till Arne Strand har jag en fråga, är det ok att minera neutralt lands territerialvatten som Churhill gjorde i Norge? Och Är det ok att inte upplysa norska motståndsrörelsen att man drar tillbaka engelsk trupp och på så sätt offra motståndsmännen för egen säkerhet? Ärligt talat så tror jag engelsmännen inte alls var så populära som det påstås. Det vanliga förhållandet gäller att segrarna skriver historia… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Till Rolf. Jag citerar – Till Arne Strand har jag en fråga, är det ok att minera neutralt lands territerialvatten som Churhill gjorde i Norge? Kommentar – Inbillar du dig att Tyskland inte använde sig av Norskt Territorialvatten ? Vidare – Är det ok att inte upplysa norska motståndsrörelsen att man drar tillbaka engelsk trupp och på så sätt offra motståndsmännen för egen säkerhet? kommentar – Engelsmännen hade ingen möjlighet att befalla/Ge order åt Norska Guerillaenheter/Motståndsrörelsen, vad de skulle eller inte skulle göra, de var självständiga enheter under eget Norskt befäl. Man har inte offrat några Norskar för egen säkerhet,… Läs mer »
Rolf1
Gäst
Nybörjare
Rolf1
Om Tyskland väntat 5 dar på att anfalla Danmark o Norge så hade det gjort England Frankrike till de mindre nobla!? Det var väl tur då att Tyskland hann först? I din värld är tydligen gengångare det noblaste djuret. Tyskarna var inga sengångare utan effektiva nationalsocialister. Operation Barbarossa där var det på samma sätt. Hade inte Tyskland angripit Sovjetunionen hade den internationella judendomens filial i Ryssland angripit Tyskland. Man bör ha klart för sig att världskrigen utkämpades mellan axelmakterna och judarna. Judarna kontrollerade Sovjetunionen vars tillblivelse 1917 utfördes av judar, finansierades av judar. Olof Asch, senare Aschberg, farfar åt den… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Till Rolf !.

Tyskland kunde ha låtit bli att anfalla någon alls.

Bolsjevismen i Sovjet hade fallit av sig självt,
vilket ju Historien visat.

Tyskland var aktören bakom Bolsjevismen genom sitt frisläppande av Lenin för att denne skulle ställa till med Revolution bakom Rysslands Militär front mot Tyskarna i Första Världskriget.
En föresatts Tyskland lyckades med.

I Stället gjorde Tyskland våld mot/på oskyldiga Nationer,
och kastade bort sina chanser att vara Världsledande på de flesta områden.

De kommer aldrig mer få den chansen.

Hitler var en stor Loser bara.
Synd att Han lyckades föra Tyskland Vilse.

Arne Strand.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Tyskland styrdes av judar under WWI. T.o.m vid Versaillefreden så företräddes Tyskland av den judiske bankiren Max Warburg.

Rolf
Gäst
Nybörjare
Rolf
Sovjetunionen föll inte av sig själv! judarna tröttnade på den för dem impoduktiva driftsformen och plockade åt sig alla russin. Judarna idag återfinns på toppen av USA och EU Deras mål är fullständig kontroll av världen, detta som kallas New World Order Vad som lyckades i Tyskland var att ta bort judarna från makten. Att inte andra folk lyckades med detta var väl knappast Hitlers fel? Nu får alla lida för dumheten att tro på judarna(kommunismen) De är fortfarande kommunister men kallar sig något annat, de är kameleonter och Sverige är mycket hårt styrt av dem. Men det har du… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Till Agantyr – Jag citerar –

Tyskland styrdes av judar under WWI. T.o.m vid Versaillefreden så företräddes Tyskland av den judiske bankiren Max Warburg.

Kommentar – Jaha – de var tydligen Klokare än Hitler ?.

Arne Strand.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Kejsar Wilhelm II:s judiska rådgivare Theobald von Bethmann-Hollweg, Albert Ballin och Max Warburg var de som låg bakom Tysklands inträde i WWI. De tyska judarna sålde sen ut Tyskland och i gengäld erhöll judarna det s.k Balfourdokumentet som utlovade en judisk stat i Palestina.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Inbillar du dig att Kejsaren var slav under dem ?.
Dina anklagelse är mer än långsökta !.

Arne Strand.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

De var rådgivare, som judarna oftast är åt maktens män. Obamas rådgivare är också judar och innan dess likadant med Bush, och innan dess Clinton osv. Menar du att dessa maktens män inte lyssnade på sina judiska rådgivare?

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Rådgivare är som en instuktionsbok,
du kan anamma eller inte vad som står i dem.

Försök inte du skriver dummare än vad du är.

Arne Strand.

Rolf1
Gäst
Nybörjare
Rolf1

Hallå Angantyr!
Dina inlägg tillhör de allra bästa.
Men rådgivare var lite väl försiktigt uttryckt.
Lag länkar till en video i ämnet 11 september.
Titeln kommer från att Bush judarnas springandes sat. I en skolklass och läste om en get när han fick beskedet om att Hans uppdragsgivare hade lyckats förinta World Trade Center.
( Alla 7 byggnader, inte bara tvillingtornen.
Naturligtvis visste springschasen vad som skulle hända.
videon kan ha ett intresse för Arne Strand också!
Den som gjort den tror på Jesus återkomst…))
http://m.youtube.com/watch?v=tFbRH-S2L94

Rolf1
Gäst
Nybörjare
Rolf1

http://aboutsalama.blogspot.se/2012/07/heliofant-pet-goat-ii-annotation.html?m=1

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread860132/pg1

Två tolkningar på videon som kryllar av ockultism.
I den första tolkningen sägs att videon är gjord av Illuminati-judarna.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Till Roffe –

Nej jag tror inte på någon konspiration.

De muslimska självmördarna offrade sig inte för något annat än Islam.

Dessa konspirationsteoretiker är bara Idioter i det fallet.

Arne Strand.

Rolf1
Gäst
Nybörjare
Rolf1

Till Arne
Att nogsamt se till att vara okunnig är en moralisk brist…
https://www.youtube.com/watch?v=M248CtTctIk&feature=youtube_gdata_player
Videon är lika kort som tiden det tog för Salomonbrothersbyggnaden att försvinna, 6 sekunder, 47 våningar.
Inga flygplan i närheten, Inga muslimska självmordsbombare.
Hela Worldtradekomplexet är judiskt.
Och betänk krigen som följde och judarna som hyrde in Al Quaida i Libyen och Syrien.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Jag citerar –

Inga flygplan i närheten, Inga muslimska självmordsbombare.

Kommentar –

Mer än halva byggnaden syns inte,
så din kommentar är värdelös.

Byggnadne kolappsade 7 timmar efter Twin Towers,
så kollapsen synes inte ha med Twin Towes att göra i och för sig,
men kan inte uteslutas då det brann i 10 av byggnadens 47 våningsplan.

Så –

Nej – jag tror forfarande inte på att de Muslimska Själv – mördarna och Jihadisterna,
hade något samarbeter med varken Israel eller USA.

De var sända av Bin Laden och Al Qaeda.

Arne Strand.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Tusentals arkitekter och ingenjörer har sågat den officiella förklaringen till 11 sep och krävt en oberoende undersökning. Det finns helt enkelt ingen möjlighet att det kan ha gått till på det sätt som du tror. Du är lurad.

http://www.ae911truth.org

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Den Fulla Förklaringen till händelsen kan bara ges av dem som nu är döda.
Dock kan ju gärningsmän ha funnits på marken i New York också,men de har inte åkt fast.

Nej – Någon utredning kan inte komma till någon full insikt i händelsen enligt ovan.

Självfallet kan inte den officiella förklaringen det heller.

Du drar Förhastade slutsattser.

Arne Strand.

Rolf1
Gäst
Nybörjare
Rolf1
Vilken skämtade du är Arne. Du uppför dig som den där boxaren som blev uträknad, efter ett par minuter piggnade han till och rusade runt i ringen o skrek ”jag vann jag vann!” Om min korta video inte duger så kan du söka själv på byggnad 7 eller building 7 alternativt Salomonbrothers, eller titta på länken https://www.youtube.com/watch?v=2lw_4OBj-wI&feature=youtube_gdata_player Det är som Angantyr skriver, den officiella förklaringen är helt omöjlig. Men det visar sig att inte heller sprängningsteorin håller. Därför om du vill närma dig sanningen så sök efter Dr Judy Wood! Where did the towers go? Detta är nog mer lämpligt… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Till Roffe.

Sverige går – Världsekonomins – Oljans – EUs – Islams – väg,
ledd av den Ideologiska Borgerlighetens Kapitalistiska Landsförrädare.

Gud kommer därför att Låta Socialdemokraterna komma till Makten,
dels för att Straffa Sveriges Makthavare för dess införande av Nationalsynderna – ABORT och HOMOSEXUALITET – Och för att föra Sverige in PÅ SIN VÄG FÖR SVERIGE.

Gud har nämligen Stora Planer för Sverige !.

Arne Strand.

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Här finns den sällsynta tyska filmen ”Kampf um Norwegen” där bl.a. skälen tas upp:

https://www.youtube.com/watch?v=q-HV4HHPdV0

Det som framkommer i filmsnuttarna är i alla fall att Tyskland avslöjat Storbritanniens invasionsplaner, och att järnmalmen från Kiruna var livsviktig.

Sverige hjälpte Sovjet att (via tåg) transportera hem 80.000 sovjetiska soldater som varit krigsfångar i Norge till avrättning efter kriget.

Lars Blomdahl
Gäst
Nybörjare
Lars Blomdahl

Lenins resa och första revolutionära verksamhet i Ryssland finansierades av Kaiser-Tyskland för att sabotera Rysslands fortsatta krig mot Tyskland.

Det var alltså Kaiser Wilhelm som betalde Ryska revolutionen. Var han jude ?

Lars Blomdahl Högsby

Tha Brain
Gäst
Nybörjare
Tha Brain

Wall Street pumpade in pengar till bolsjevikerna genom bl.a. bankirerna (((Jacob Schiff))) och den (((Olof Aschberg))). Du borde försöka läsa den riktiga historiebeskrivningen, inte den hjärntvättande statspropagandan.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Skriver: Kommer ihåg Altmarkhändelsen. Vag jag vet så var Altmark skadat och därför sökte Norsk hamn medan Norge inte skyddade skeppet mot engelsk aggression.

wpDiscuz