Alternativmedier chockeras av att AfS censureras på YouTube

YTTRANDEFRIHET. Idag avslöjades att partiet Alternativ för Sverige censurerats på YouTube. Flera alternativmedier har rapporterat om det inträffade.

Igår publicerade Alternativ för Sveriges partiledare, Gustav Kasselstrand, en film på YouTube där han uttalade sig om helgens terrordåd i Frankrike. Under måndagskvällen censurerades filmen av YouTube, något som uppmärksammats i ett flertal alternativmedier idag.

Enligt YouTube togs filmen ner för att den innehöll ”hets mot folkgrupp”, skriver AfS i ett pressmeddelande. I så fall rör det sig förmodligen snarare om en påhittad YouTube-paragraf än ett brott mot den svenska lagen med samma namn.

Det Kasselstrand sa i filmen var att de tusentals islamister som enligt Säpo befinner sig i Sverige och utgör ett terrorhot borde utvisas, vilket rimligtvis inte borde vara brottsligt enligt svensk lagstiftning men tydligen inte tillåts på YouTube.

I pressmeddelandet kommenterar Kasselstrand det inträffade:

Jag ser YouTubes censur och anklagelser om “hets mot folkgrupp” som en ren kvalitetsstämpel av mitt budskap. […] Hets mot folkgrupp-lagstiftningen är inget annat än tankebrott och bör avskaffas omedelbart. […]

Förvägras man rätten att synas på sociala medier finns inte heller några jämförbara alternativ – det existerar ett naturligt monopol. Vi anser därför att YouTube och andra sociala mediejättar med monopolställning ska betraktas som allmännyttiga företag och regleras på det sättet. Vi behöver en yttrandefrihetslag på internet där de stora sociala medieföretagen förhindras från att stänga ned användarkonton på grund av deras åsikter.

Även i podden Den kokta grodan har Kasselstrand sagt att det är en kvalitetsstämpel att bli kallad för rasist.

Nya Dagbladet, Nya Tider, Fria Tider, Samhällsnytt och Svegot är några av de alternativmedier som rapporterat om censureringen av AfS-filmen. Att YouTube censurerar svenska partier är dock ingen färsk nyhet då Nordiska motståndsrörelsen hårdcensurerats på YouTube sedan förra året.

Filmen från AfS som censurerats på YouTube finns i skrivande stund istället upplagd på Vimeo, en videotjänst som tidigare i år tog ställning mot yttrandefrihet när de censurerade Nordiska motståndsrörelsen. På grund av censuren på YouTube har Motståndsrörelsen istället valt att använda DTube som komplement till YouTube.

Källa:
YouTube censurerar Alternativ för Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
11 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Karl A
2 år sedan

I den orwellianska västvärlden är muslimska terrorister en folkgrupp, precis som judar, så det finns väl inget att tillägga i den frågan.

Krossa (((systemet))) eller fortsätt krypa för (((makten))).

Senaste
Senaste
2 år sedan

Det är inte nödvändigtvis en kvalitetsstämpel att bli kallad rasist. Man behöver inte göra särskilt mycket för att få den stämpeln, många som så att säga inte förtjänar epitetet blir kallade det ändå.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Senaste

Det har du rätt i. Om en rasfrämlingar blir sur för att jag skrattar åt andras skämt men inte hennes är jag rasist. Å andra sidan, när någon ur etablissemanget kallar en för rasist, bör man bli glad. Det händer dock aldrig mig för jag har ingen social status. Vilket Kasselstrand har.

Senaste
Senaste
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Det var etablissemanget jag syftade på. Även antivita partier blir kallade rasister av gammelmedia vilket tyvärr gör att folk dras till dem i tron att dessa är verkliga ”rasister”.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Senaste

Förlåt. Ja jag förstår nu. Du har naturligtvis helt rätt.

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Jimmie Åkesson, tex, förtjänar verkligen inte hederstiteln rasist, eftersom hans rasism inte riktar sig mot de invällande resurstärande rasfrämlingarna, utan mot de svenskar som försörjer honom via skattsedeln.

En folkförrädare är vad han är, fast det kanske också är ett haltande epitet eftersom han inte definierar sig som svensk, eftersom det enligt hans mening inte finns några etniska svenskar, utan vem som helst som vill bli svensk kan bli det. Israelisk agent är nog den titel som passar honom bäst.

Öppen svenskhet. Det är vad vi i Sverigedemokraterna står för. Det innebär att vem som helst kan bli svensk.

Andre
Andre
2 år sedan
Reply to  Senaste

Jag misstänker att Kasselstrands uttalande delvis är en förklädd uppmaning till en lite bredare folkskara att inte vara rädd för att bli kallad rasist.

Karl A
Karl A
2 år sedan

SD är redan accepterat, fast resten av 8-klövern fortsätter att hålla skenet uppe så att SD kan dränera den verkliga oppositionen i tron om att de röstar på ett rasistiskt och ”nazistiskt” parti.

När Kinberg-Batra sa att hon kunde tänka sig att samtala med SD om migrationsfrågorna fick hon sparken. När hennes efterträdare, som tydligen är en pålitligare goj, säger samma sak så är det bortglömt efter två dagar.

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Censuren hårdnar vilket är ett kvitto på makten börjar oroas.

Deva
Deva
2 år sedan

Systemet kräver kriminella Invandrare och kaos, för att inducera en viss psykologisk effekt för att vi i framtiden, ska acceptera och underkasta oss en tungt beväpnad polisstat likt Frankrike nu är, fast värre. Det är därför mycket känsligt när någon hotar med att utvisa dessa massor som krävs för att förändringen skall vara möjlig.

Det är meningen att människor ska känna som många vanliga människor gör nu, att det är omöjligt att utvisa någon. Det går inte, det är för dyrt, det strider mot konventioner etc. Något som givetvis är rent trams…

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Deva

Att utvisa alla rasfrämlingar skulle inte kosta mer än vad det kostade att bygga Öresundsbron på sin tid, men en total repatriering av rasfrämlingarna skulle på sikt bli en hundra eller tusen ggr lönsammare investering – i reda pengar räknat.

Värdet av att rädda det nordiska folket går inte att räkna i pengar, men även om det skulle bli 100 ggr dyrare än Öresundsbron, så är det värt varenda krona.