Alternativ för Sverige (AfS) är registrerat för riksdagsval 2018

POLITIK. I februari 2017 bildade den före detta SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand, tillsammans med ett antal av sina forna organisationskamrater, det nya partiet ”Alternativ för Sverige”. Nyligen blev partiet registrerat hos Valmyndigheten för val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet 2019.

Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg ligger bakom AfS. Samtliga har bakgrund i SD:s uteslutna ungdomsförbund.

Efter att våren 2015 ha blivit uteslutna ur Sverigedemokraterna, följt av en intern maktkamp, rapporterades det i media att de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg skulle ha bildat ett nytt parti och att de lämnat in en ansökan om partiregistrering hos Valmyndigheten. Men uppgifterna om partibildningen och ett valdeltagande i valet 2018 verkar aldrig ha bekräftats officiellt av Kasselstrand – tills nu.

Gustav Kasselstrand bekräftar i ett textmeddelande till nyhetsportalen Altinget att det är han som står bakom registreringen: “Det stämmer att det är jag som står bakom registreringen. Jag har inga fler kommentarer att ge i dagsläget”, skriver han.

Någon officiell hemsida eller partiprogram för det nya partiet verkar ännu inte ha publicerats, varken på Internet eller i någon annan media.

Ej heller är det känt vilka som kommer att representera och kandidera för det nya partiet. Troliga kandidater är dock de ovan nämnda före detta SDU-topparna.

Källa:
Kasselstrand vill in i riksdagen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
10 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
2 år sedan

Visserligen tilltalas jag politiskt av Kasselstrand, men om han inte har ett rejält ess i kortärmen, och fortsätter hålla en så låg profil, så tror jag dessvärre inte hans parti kommer betyda vidare mycket i det kommande valet. Vilken media förväntar de sig ge dem publicitet? Jag tror läget hade varit mycket annorlunda om SD inte hade funnits, men nu är de ett av de stora riksdagspartierna – trots att de internt är helt kaputt – och tar därför soffliggarrösterna, de som inte är tillräckligt medvetna för att – säg – engagera sig i Motståndsrörelsen. Kanske det kan bli något… Läs mer »

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  _DH_

Folkliga medier kommer att ge dem publicitet. Ingrid & Conrad, Motgift, DFS, Nya Tider, Fria Tider, m fl. Det har betydelse. Tiderna då uppmärksamhet endast räknas om den publiceras i koshermedia och Sanningsministeriets television, är över sedan länge. Antagligen samlas folk också kring dem på sociala medier.

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Äkta nationella inser naturligtvis att samtliga övriga partier, som inte baserar sin politik på vår nordiska ras och etnicitet, endast är politiska återvändsgränder.

Alternativ för Sverige” är endast ännu ett helt onödigt parti som förr eller senare ändå måste elimineras.

Därför är det en plikt för varje svensk väljare att i september 2018 rösta på den enda verkliga oppositionen i detta, kanske det sista svenska riksdagsvalet någonsin – nämligen på Nordiska motståndsrörelsen!

Fredrika
Fredrika
2 år sedan

Ja det är ju helt rätt, asså. Detta är ännu en grej som Lindberg har förutspått och varnat för. Ännu en destruktiv, splittrande kraft. Men jag ser det som att de också förstör för SD och alla de andra förrädarpartierna. Det är bra. Ju mer den rådande ordningen i maktens representationsdemokrati destabiliseras, desto bättre för oss alla. Och det är bra att AfS vill göra bra saker. Men det blir mycket för oss att rensa upp när vi både av egen vilja och situationens tvång tar över. Ännu ett SD-parti kan inte hota oss på riktigt. Vi behöver egentligen inte… Läs mer »

Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Varenda gång jag läser eller lyssnar på alla dessa pop-upp partier eller rörelser ser och känner jag deras beröringsskräck för nationalsocialismen och i förlängningen Motståndsrörelsen. Jag har själv sett så kallade nationalister bland mina vänner som nästan gjort i byxan när jag nämnt att jag tillhör Motståndsrörelsen. Dessa rörelser vill säkert väl men är så in i helsike, programmerade i sina hjärnor att censurera sina tankar. Denna självcensur har de fått programmerade sedan förskoleåldern och har inte tillräcklig egen kraft att övervinna. Det märks på hur indignerade de blir när man upplyser dem om deras svaghet till eget tänkande och… Läs mer »

Sigbjorn
Sigbjorn
2 år sedan

Hmm… de kan säkert göra bra saker och det ska man förstås inte ta ifrån dom, de kommer nog nämare sanningen än SD. Själv tror jag att alla vägar faktiskt leder till Moståndsrörelsen i slutändan, min egen väg hit var iallafall slingrig och snårig kanske eftersom det inte är många som vandrar dessa stigar.

Men ju fler som viker av hitåt dessto fler är vi som kan finna vägen och hjälpa andra, och alla röjer vi vägen för att göra den mer lättframkomlig.

Joss
Joss
2 år sedan

Jag tror att AFS och Nordiska Motståndsrörelsen (motståndrörelsen? motstånds rörelsen? ni får vara tydliga innan valet så man kan skriva rätt på valsedeln) konkurrerar om olika väljargrupper. SD är nog en större konkurrent till Motståndsrörelsen än vad AFS är. Jag känner människor som aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på AFS på grund av dess borgliga framtoning. Och jag har personligen svårt att rösta på både SD och Motståndsrörelsen på grund av deras centralistiska och storstats filosofi. Även om jag röstat på SD tidigare mellan sammanbitna tänder och jag naturligtvis kommer rösta på Motståndrörelsen ändå om jag bor i… Läs mer »

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Det finns bara ett alternativ för Sverige och det är NMR.

Senaste
Senaste
2 år sedan

Nytt parti, nya förhoppningar.

Nordiska motståndsrörelsen är den enda oppositionen.
Allt annat är bara slöseri med tid och energi.

Ramon
Ramon
2 år sedan

AfD i Tyskland har inget emot att det tyska folket byts ut så länge det ej är av muslimer och/eller kriminella invandrare. NPD i Tyskland vill inte extraskatta företag i Tyskland som enbart anställer tysk arbetskraft även om de vill extrabeskatta företag med 25% i Tyskland för utländsk arbetskraft som anställda för att säkerhetsställa att utländsk arbetskraft alltid är dyrare än tysk i Tyskland och låta denna skatt gå till en repatrieringsfond så att skötsamma rasfrämlingar som kanske inte är rätt att deportera kan få hjälp med återvändande genom repatriering. Där har NPD en tysk motsatt politik till Bielerplanen i… Läs mer »