Allvarliga säkerhetsbrister på Norwegian avslöjade

SÄKERHET. Idag publicerade Samhällsnytt en avslöjande artikel om grova säkerhetsproblem hos Norwegians markoperatör. Personal har enligt källan fuskat sig till behörighet samtidigt som vapen och ammunition lastas i samma utrymme.

Enligt en artikel som publicerades idag på Samhällsnytt avslöjas omfattande säkerhetsbrister hos Norwegians markoperatör Aviator, som tillhandahåller viktiga tjänster som incheckning och bagagehantering. Avslöjandet kunde göras efter att en visselblåsare på företaget kontaktat Samhällsnytt efter en tidigare artikel om just Aviator.

Enligt visselblåsaren är en stor del av företagets personal arabisktalande rasfrämlingar varav vissa fuskat sig till behörighet genom att låta släktingar eller vänner göra provet i deras ställe, något Aviator uppges känna till. Detta ställer till med en hel del problem då arbetsuppgifterna även innefattar bagagekodning och rapportering av bagagevikt.

Vid ett tillfälle lastades vapen i samma lastutrymme som ammunition, vilket av säkerhetsskäl är förbjudet. En annan gång rapporterades bagagevikten fel, vilket i värsta fall hade kunnat orsaka en olycka. Den 25 juli i år fick en flygresa mellan Stockholm och Paris ställas in efter att två okända väskor lastats på flygplanet.

Från Norwegians håll säger man sig inte känna till några problem man haft med Aviator. Aviators säkerhetschef Marko Pietilainen förnekar först förekomsten av problem, men försöker senare förbjuda Samhällsnytt att citera honom.

Läs reportaget i sin helhet här.

Källa:
AVSLÖJAR: Allvarliga säkerhetsbrister på Norwegian-flyg – ”En tidsfråga innan någonting händer”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments