Allvarliga säkerhetsbrister på Norwegian avslöjade

SÄKERHET. Idag publicerade Samhällsnytt en avslöjande artikel om grova säkerhetsproblem hos Norwegians markoperatör. Personal har enligt källan fuskat sig till behörighet samtidigt som vapen och ammunition lastas i samma utrymme.

Enligt en artikel som publicerades idag på Samhällsnytt avslöjas omfattande säkerhetsbrister hos Norwegians markoperatör Aviator, som tillhandahåller viktiga tjänster som incheckning och bagagehantering. Avslöjandet kunde göras efter att en visselblåsare på företaget kontaktat Samhällsnytt efter en tidigare artikel om just Aviator.

Enligt visselblåsaren är en stor del av företagets personal arabisktalande rasfrämlingar varav vissa fuskat sig till behörighet genom att låta släktingar eller vänner göra provet i deras ställe, något Aviator uppges känna till. Detta ställer till med en hel del problem då arbetsuppgifterna även innefattar bagagekodning och rapportering av bagagevikt.

Vid ett tillfälle lastades vapen i samma lastutrymme som ammunition, vilket av säkerhetsskäl är förbjudet. En annan gång rapporterades bagagevikten fel, vilket i värsta fall hade kunnat orsaka en olycka. Den 25 juli i år fick en flygresa mellan Stockholm och Paris ställas in efter att två okända väskor lastats på flygplanet.

Från Norwegians håll säger man sig inte känna till några problem man haft med Aviator. Aviators säkerhetschef Marko Pietilainen förnekar först förekomsten av problem, men försöker senare förbjuda Samhällsnytt att citera honom.

Läs reportaget i sin helhet här.

Källa:
AVSLÖJAR: Allvarliga säkerhetsbrister på Norwegian-flyg – ”En tidsfråga innan någonting händer”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Att det än så länge inte har skett fler allvarliga olyckor på grund av handlingagenternas slarv är för mig en gåta. Nu känner jag inte till Aviator, men det bolaget skiljer sig nog inte från de jag hade kontakt med under min verksamma tid som flygkapten. Inte bara i Sverige anställer man undermåligt utbildade personer ofta med härkomst utanför Europa som inte har en aning om flygsäkerhet eller ens vad ett flygplan är. Men det är ju billig arbetskraft så showen fortsätter och vinsterna väller in. Att det inom flyget förekommer så pass mycket säkerhetsrisker beror också på den förbannade… Läs mer »