Alltfler ångrar könsbyte – men få vågar berätta

INRIKES. Diagnosen könsdysfori har ökat markant under de senaste åren, framförallt bland tonårsflickor. Samtidigt har alltfler nu börjat ångra sina könsbyten.

I kvällens avsnitt av Uppdrag granskning, SVT1, handlar det om den psykiatriska diagnosen könsdysfori, som innebär att en person upplever sig vara född i fel kön.

Könsdysfori har ökat lavinartat under de senaste åren. Framförallt bland tonårsflickor. Över hälften av de ungdomar som söker hjälp för detta har även andra diagnoser, exempelvis autism och självskadebeteende.

Den aggressiva behandling som erbjuds, med bland annat irreversibla operationer och starka hormonpreparat, vilar dock inte på någon solid vetenskaplig grund. Tvärtom så kan man i vårdens egna dokument läsa om stora bristen gällande exempelvis kunskap, kvalitetssäkring och uppföljning.

Sametti från Juensuu i Östra Finland, berättar öppenhjärtigt om sin resa från att vara en ung kvinna, försöket att bli en man, och hur hon slutligen landade i starka känslor av ånger.

— Det är fruktansvärt på så många sätt att inse att man har gjort ett misstag och inbillat sig saker, och därför gjort något som är oåterkalleligt, säger hon till SVT.

Trots att allt fler nu har börjat ångra sig så är det ingenting som det talas högt om.

— Den gruppen av patienter som ångrar sig står inte på barrikaderna, det kan vi nog säga. De har ett lidande och de är inte stolta över det här. Utan det är kris på högsta nivå, säger vårdenhetschefen Lennart Fällberg, vid Lundströmmottagningen i Västra Götaland.

Sametti, som idag identifierar sig som kvinna, tvingas nu leva med konsekvenserna av detta oåterkalleliga beslut.

— Min kropp är som den är. Operationerna och allt, det går inte att göra ogjort. Min röst låter så här, jag får inte tillbaka mina bröst, jag får inte tillbaka det där nere. Inget kan göras.

Källa:
Uppdrag granskning

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Och de folkförstörande dekadenta krafterna har rönt ännu en ”framgång”. Sorgligt.

 • Klaus says:

  Könsbyte är del av det Talmud-kalergiska folkmordet. Mind control, pervers TV-propaganda, knark, hela den kriminella marxistiska anti-nordiska ockupationspolitiken förvirrar ungdomar, och föräldrarna misslyckas eller de är dumma.

  • Child-Of-God says:

   alla (plus H som i helvetet) ska med, säger de visst.

  • Rokviken says:

   Tragiskt. Tänker på ensamstående kvinnor som väljer att bli gravida genom insemination. De verkar vara mer mottagliga för denna sjuka. Pappan är ju bortrationaliserad. De uppfostrar pojkar till flickor. Har sett det med egna ögon.

   • Child-Of-God says:

    ja de lär vara långt ilurade djävulens nät. det uppmanas flera gånger i den heliga bibeln, Guds inspirerade Ord, att ta hand om faderslösa och änkor – för de är nämligen med om en stor prövning.

    föga förvånande så har vi flera helvetesexempel på ”män” som varit faderslösa tidigt, Djingis Khan, den falska profeten Muhammad, A. Hitler, Lenin och så givetvis Löfven…

    de ska tas om hand om och inte vara ledare! dessutom varnar samma heliga skrift för att ha barn (hej Greta och pippi långstrump!) samt kvinnor som ledare , för de leder Herrens folk på villovägar. och även för kärringarnas fabler (hej Astrid Lindgren). visste du förresten att Läkartididningen citerar den trollpackan i sina artiklar som om hon vore Gud och vet bättre om barns uppfostran än vad vi lär veta själva?

 • Child-Of-God says:

  ja, nu skrattar nog Djävulen gott för vanföreställningen han tutade i stackarna med hjälp av sina lakejer har numera blivit verklighet för de drabbade.

  tvi på de som propagerat för perversing av landet!

 • Grottbjörnen says:

  jag känner mig som 15 kg lättare än vad jag är, så jag kräver att folk kallar mig smal

 • Fredrika says:

  Det är inte jättemånga år sedan tvångssteriliseringarna under den socialdemokratiska regeringen var en skandal.

  Nu arbetar de aktivt för att återigen sterilisera och/eller förstöra människors kön könsliv och identitet. Inte genom att polisen och ambulanser hämtar folk utan genom övertalning propaganda, en ”tillåtande samhöllsklimat” som lärs barn från och med förskoleåldern.

  Detta är en djävulsk strategi för att skada oss och det finns inte mycket motståndskraft hos svensken att inte lyda den förda politiken.


 • Lämna ett svar