Allt fler svenskar misstror public service

MEDIA. Andelen personer som misstror de statliga propagandaorganen SVT och SR ökar. Framförallt gäller detta invandringskritiker och unga.

En ny undersökning visar att förtroendet för de statligt ägda mediebolagen Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio (SR) minskar. År 2016 hade till exempel 77 procent ”stort eller ganska stort förtroende” för SVT medan siffran för 2017 hade sjunkit till 73 procent.

Det är framförallt invandringskritiker och unga som anser att det statliga propagandaorganet misslyckas med att vara objektiva i sin rapportering. Endast 46 procent av SD-väljare har numera ”stort eller ganska stort förtroende” för SR, medan siffran för människor mellan 16-29 år ligger på 60 procent.

Ett stort förtroenderas för SVT kan även skönjas i gruppen 30-49 år. Där har förtroendet minskat från 80 till 72 procent på sju år.

Källa:
Förtroende för SVT fortsätter sjunka

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnnaKarl AAxel Eriksson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Axel Eriksson
Redaktör

Det går åt rätt håll!

Karl-Путин A
Medlem

Men alldeles för långsamt.

Anonym
Medlem
Anonym

Kan vi skynda på processen på något sätt … hehe! Några förslag?

Anonym
Medlem
Anonym

Bra! Själv har jag har 0% förtroende till SVT och SR. Allt är bara på sköj som de sänder. Tele (ljud) Vision (ögon) och Programmering (hjärntvätt) – nej tack!