Allt fler svenskar misstror public service

MEDIA. Andelen personer som misstror de statliga propagandaorganen SVT och SR ökar. Framförallt gäller detta invandringskritiker och unga.

En ny undersökning visar att förtroendet för de statligt ägda mediebolagen Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio (SR) minskar. År 2016 hade till exempel 77 procent ”stort eller ganska stort förtroende” för SVT medan siffran för 2017 hade sjunkit till 73 procent.

Det är framförallt invandringskritiker och unga som anser att det statliga propagandaorganet misslyckas med att vara objektiva i sin rapportering. Endast 46 procent av SD-väljare har numera ”stort eller ganska stort förtroende” för SR, medan siffran för människor mellan 16-29 år ligger på 60 procent.

Ett stort förtroenderas för SVT kan även skönjas i gruppen 30-49 år. Där har förtroendet minskat från 80 till 72 procent på sju år.

Källa:
Förtroende för SVT fortsätter sjunka

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
2 år sedan

Det går åt rätt håll!

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Axel Eriksson

Men alldeles för långsamt.

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan
Reply to  Karl A

Kan vi skynda på processen på något sätt … hehe! Några förslag?

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan

Bra! Själv har jag har 0% förtroende till SVT och SR. Allt är bara på sköj som de sänder. Tele (ljud) Vision (ögon) och Programmering (hjärntvätt) – nej tack!