Allt fler söker vård för sexleksak i stjärten – forskare kräver nu ”internationell standard” för säkerhet

DEKADENS. Allt fler behöver vård för att främmande objekt har fastnat i rektum, vilket kan leda till skador och jobbiga operationer. Nu vill forskare och Swedish Standards Institute att en internationell standard tas fram för sexleksaker, så att dessa blir säkrare att använda.

Det var i augusti förra året som läkare från Södersjukhuset i Stockholm presenterade en studie som visade att personer som söker vård för ”främmande objekt i rektum” har ökat över tid. Det handlar framförallt om sexleksaker som fastnat och som kan behöva operation för att fås ut.

Resultatet oroade forskarna, som tog kontakt med Swedish Standards Institute (SiS) för att ta reda på ifall det finns några standarder för sexleksaker.

— I dag finns inga standarder som direkt berör utformning eller kvalitetssäkring av denna typ av produkter, varken i Sverige eller internationellt, det behövs för att förebygga skador, säger Anna Sjögren, projektledare på SIS och fortsätter:

— När en sexleksak fastnar långt upp i ändtarmen kan det innebära invecklade operationer, ibland går den inte att få ut utan att först öppna upp magen.

Som åtgärd har SiS nu satt ihop en kommitté bestående av tillverkare, konsumentrepresentanter, återförsäljare och läkare. Tanken är att kommittén ska ta fram en internationell standard för sexleksaker som man hoppas kan skickas in till den internationella standardiseringsorganisationen ISO efter årsskiftet.

— Behovet finns ju men jag kan inte sia om hur vårt förslag kommer att tas emot av andra länder. Men de flesta standarder vi utvecklar är internationella, så vi har goda erfarenheter av processen, säger Sjögren

Källa:
Sexleksaker behöver bli säkrare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Harald BafastLeifVictorGrottbjörnenAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hade jag fått bestämma hade man tagit bild på dessa personer och publicerat bild samt alla deras personuppgifter på nätet med undertext som:

”Jag sökte vård för att en leksak fastnat i min ändtarm som följd av min depraverade livsstil.”

Sedan hade man slängt ut dem ur vårdanläggningarna och uppmanat dem att prova laxermedel!

Peter
Medlem

Sådana svin! -Jag anser, att de borde avrättas!

Grottbjörnen
Medlem

ja eller iaf. sy igen hålet och ge dom stomi så de inte kan stoppa in fler saker där

Lingonet
Medlem

En internationell standard att saker vuxna människor(?) trycker in i sina egna kroppar med vett(?) och vilja, ska bekostas av individen själv borde redan vara självklar.
För barn står nuvarande standard för akutvård naturligtvis kvar.

Karl-Путин A
Medlem

Så här går det när Pride och annan homolobby tillåts göra sjuka perversioner till norm i våra västerländska samhällen. Att standardisera sexleksaker lär inte hjälpa mycket eftersom pervona kör upp allt möjligt från bowlingkäglor till magnumbuteljer – med botten först.

Allan
Medlem

Låt avarterna avlida av förstoppning.

Victor
Medlem

Det finns ett gammalt rykte om att Ingvar Oldsberg för länge sedan hade sökt sig till vården för just en sexleksak där bak. Skulle inte förvåna mig direkt. Oldsberg tillsammans med Loket är två suspekta tv-personligheter.

Leif
Medlem

Folk verkar ha för lite att göra. Dags att införa arbetsplikt – efter en dags hårt kroppsarbete orkar man inte manipulera in saker i sina kroppsöppningar.

Victor
Medlem

o/

Tors Spjut
Medlem

Är man så jävla dum så man stoppar in saker i kroppsöppningar som inte ska vara där får man skylla sig själv.