Allt fler kommunpolitiker kräver mer HBTQ

HOMOLOBBYN. Moderaterna och Miljöpartiet i Sundbyberg vill hissa bögflaggan en gång i månaden.

MP + M = Sant. Foto: Pressbilder (kollage).

Miljöpartisten Anton Fendert och moderaten Axel Conradi som är oppositionsråd i Sundbyberg vill att kommunen ska hissa HBTQ-flaggan oftare, en gång i månaden.

Conradi och Fendert vill på detta sätt visa att man får lov att älska vem man vill.

— Sundbyberg arbetar varje dag för att bli en stad som står upp för alla människors rättigheter. Regnbågsflaggan symboliserar detta på ett bra sätt, säger Conradi.

Båda partier vill att detta ska kunna göras på flertalet flaggstänger i kommunens regi.

Enligt Mitt i Stockholm anser vissa debattörer att flaggan har för stark politisk laddning för att stödjas av en kommun. Detta håller inte Miljöpartiets Anton Fendert med om:

— Regnbågsflaggan är en symbol för kärlek och mångfald. Det måste Sundbybergs kommun kunna ställa sig bakom, säger Fendert.

HBTQ-politiken sprids alltmer
Motståndet mot mer HBTQ-propaganda förefaller vara svagt i Sundbybergs kommunfullmäktige. Nu har ett förslag från Vänsterpartiet gått igenom om att bögflaggan ska hissas under fullmäktiges budgetdebatt som hålls den 6 november.

— Vi är glada att det finns ett brett politiskt stöd för detta, säger vänsterpartiets Moisés Ubeira som även tycker om Moderaternas och Miljöpartiets förslag om att flagga oftare.

Allt fler partier ute i kommunerna använder bögflaggan som ett politiskt vapen mot Sverigedemokraterna, i synnerhet sedan Sölvesborgs kommunalråd, sverigedemokraten Louise Erixon, meddelade att HBTQ-flaggan inte längre får hissas vid kommunhuset i Sölvesborg.

Efter Sölvesborgs beslut ville bland annat Liberalerna i Skurup att flaggan skulle köpas in och hissas. Socialdemokraterna i Tomelilla kommun yrkade på att den inte bara ska hissas under de årliga Pride-”festligheterna”, istället ska den ”opolitiska” flaggan även där hissas varje månad.

Källa:
M och MP vill att kommunen hissar prideflaggan en gång i månaden

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PålästRokvikenVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Homodiktaturen med M,Mp,V. Vilken samling. Benknotorna, avloppsrören och avslagna kommunister – stanken sprider sig. Vilken doft för vissa tacksamma näsor. Nya Metoder med Radikal renhållning behövs – Vilken? ( Lös ord -rebusen.)

Rokviken
Medlem

NMR.

Vera
Medlem

Roligt att Du är alert.

Påläst
Medlem

Det blir slut med bögparader och -flaggor när NMR eller muslimerna tar över. Ser förresten ut som 2 homofiler på bilden.