Allt fler ger sina husdjur lyckopiller

LÄKEMEDEL. På bara ett decennium har andelen förskrivningar av så kallad antidepressiv medicin till husdjur fyrfaldigats. Värst dabbade är hundar och katter.

Det är Svenska Dagbladet (SvD) som skriver att antalet förskrivningar av antidepressiv medicin till husdjur har ökat explosionsartat den senaste tiden. På bara tio år har antalet husdjur som får lyckopiller fyrdubblats.

Den vanligaste orsaken till att djurägare låter veterinärer förskriva den typen av medicin till deras husdjur är att dessa är ”besvärliga”.

— Fler tar den bekväma vägen med en besvärlig hund eller katt. Men läkemedel kan aldrig ersätta tid och stimulans som husdjuren behöver, säger veterinären Eva Hertil till tidningen.

Värst drabbade är hundar och katter. På tredjeplats kommer hästar, medan grisar, hamstrar, kaniner och kanariefåglar klarar sig bättre.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments