Allt färre bankomater i Blekinge

INRIKES. Enligt statistik från Tillväxtverket har antalet bankomater minskat med 30 procent i Blekinge de senaste sju åren.

De senaste sju åren har 30 procent av bankomaterna i Blekinge försvunnit, visar statistik från Tillväxtverket. Detta är enligt Bengt Lindberg, handläggare på Länsstyrelsen i Blekinge, en konsekvens av att färre använder sig av kontanter.

— Det har blivit så. Det är så lätt att bara använda kortet eller swisha, säger Norrköpingsbon Birgitta Ekfeldt-Sköld som är på besök i Karlskrona.

Yvonne Andersson från Pensionärsförbundet SPF Seniorerna är oroad över utvecklingen, då många äldre kan ha svårt att hantera den nya tekniken:

— Vi har en generation som inte har någon smarttelefon eller dator. De blir liksom ett B-lag.

Nordfront har tidigare skrivit om att bankomaterna kan vara på väg att avgiftsbeläggas, något som skulle kunna öka risken för att ett kontantlöst samhälle införs.

Källa:
Kraftig minskning av bankomater i Blekinge – äldre drabbas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • nordbo nordbo says:

  Stämmer det att man behåller kvar bankomater i de svartaste delarna efter man har stängt ner bankkontoren där.? – vi alla vet att banken är en länk idag till en stor marknad av svarta pengar – hur ska man annars kunna producera videos som att ”cashen e king” osv.

 • Helt enligt planen så skyller man på att ”färre använder kontanter”, men att vi skulle ha pressats i den riktningen av systemet och dess banker, det glömmer man att klargöra, nedmonteringen av de gamla manuella kassatjänsterna, stängning av bank och postkontor, påtvingande av kort och digitala banktjänster m.m,
  gissa vem som är ansvarig för det?

  Glöm inte i vilken ordning allt skedde, och vem eller vilka som har drivit på utvecklingen.

 • Do what you are doing guys ✊🏻
  I subscribed to your VK public page 👋🏻
  Hello from Russia! ✊🏻


 • Lämna ett svar