Alliansen vill inte se Dan Eliasson som ny propagandaminister: ”Oansvarigt!”

INRIKES. I samband med Dan Eliassons avsked som rikspolischef kom han att utnämnas till chef för propagandamyndigheten MSB. Men Alliansen vill inte se Dan Eliasson på posten, som i allt väsentligt innebär att den s-märkta myndighetsbossen blir Sveriges inofficiella propagandaminister.

Dan Eliassons dåliga rykte följer med honom även i sin nya utnämning som chef för MSB.

Dan Eliasson hade redan vid sitt tillträdde som rikspolischef en gedigen karriär som myndighetschef bakom sig, då han bland annat hunnit med att leda de två tunga myndigheterna Försäkringskassan och Migrationsverket.

När han nu avskedades som rikspolischef kom han samtidigt att utses till ny generaldirektör för den orwellianska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). I samband med detta skrev Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist att utnämningen troligtvis var ett taktiskt drag av statsminister Stefan Löfven, som inte ville gå in i valrörelsen med den starkt kritiserade rikspolischefen på sin post, samtidigt som han behövde en meriterad och auktoritär myndighetsboss att leda propagandakriget med hjälp av MSB under valrörelsen.

LÄS MER: Dan Eliasson – Sveriges nya propagandaminister

Men Eliassons misslyckanden inom Polismyndigheten tycks hemsöka honom även i hans nya roll som inofficiell propagandaminister. De borgerliga partiledarna, som under en tid hade krävt Eliassons avgång som rikspolischef, tycks nu alla vara lika kritiska till hans nya utnämning.

Liberalernas Jan Björklund oroar sig exempelvis över hur Eliasson ska kunna stå sig mot Rysslands president Vladimir Putin, som enligt det judiskt-liberala narrativet bedriver en ”informationspåverkanskampanj” mot Sverige:

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor menar att MSB är en alldeles för viktig myndighet för att man ska tillåta att en person som Eliasson leder den:

De två KD-topparna Andreas Carlsson och Mikael Oscarsson skriver också i en debattartikel på Aftonbladet att det är ”oansvarigt av regeringen att låta en myndighet vars uppdrag kommer bli allt viktigare de kommande åren att få en chef vars arv är en lång rad misslyckanden”.

Carlsson, som är gruppledare för KD i riksdagen, har även skickat in en skriftlig förfrågan till justitieminister Morgan Johansson (S) där han kräver svar på hur rekryteringen av Eliasson som ny generaldirektör för MSB har gått till.

— Det handlar om hur det har gått till. De är viktigt att det är baserat förtjänst och skicklighet och en transparent process. Det finns anledning att ifrågasätta om det varit så från regeringens sida. Jag förväntar mig svar från ministern, säger Carlson.

Moderaterna är inne på samma spår. Partiets rättspolitiske talesperson Tomas Tobé kommenterar till Aftonbladet:

— Det framstår som att regeringen använder tillsättningar av generaldirektörer för att lösa att man vill avsätta en rikspolischef. Det tycker jag är anmärkningsvärt. Regeringen får förklarar om Dan Eliasson har rätt erfarenhet för att bygga upp det civila försvaret.

Den sionistiske EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) går ännu längre i sin kritik:

Eliassons karriär ses inte som något meriterande av alla.

Sverigedemokraterna, som har varit Eliassons starkaste kritiker i riksdagen, är inte heller förtjusta i den nya utnämningen.

— Det är givetvis väldigt positivt för polisen att Dan Eliasson slutar som Rikspolischef. Däremot är det mycket märkligt att han samtidigt tilldelas ett nytt jobb som myndighetschef för MSB. Regeringen låter honom alltså fortsätta sin katastrofala vandring genom Myndighetssverige, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

Ifall Sveriges nya propagandaminister klarar sig längre än till valrörelsen återstår alltså att se, men tydligt är att han har lyckats skapa kontroverser redan innan han ens hunnit tillträda sin nya roll.

Källor:
Hård kritik från Alliansen mot nya toppjobbet
Oansvarigt att ge Dan Eliasson nytt toppjobb

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments