Alliansen planerar att nominera egen talman

INRIKES. Det kan bli strid om talsmansposten i riksdagen efter valet. Alliansen meddelar att man till skillnad från tidigare år kommer att nominera ett eget förslag till talman, oavsett hur det går i valet.

De borgerliga partierna har i drygt 40 år valt att inte nominera någon egen talman då man inte blivit största block. Men den inställningen kan vara ett minne blott. Moderaternas gruppledare Tobias Billström säger att man kommer lägga fram ett eget förslag till talmansposten, även om man inte blir större än de rödgröna.

— Vi gör anspråk på att leda landet, vi gör anspråk på att ta över regeringsmakten. Jag tycker inte att det konstigt att vi också kommer att lägga fram en gemensam kandidat till posten som talman i Sveriges riksdag, säger Billström.

Processen med att utse en ny talman tar fart efter riksdagsvalet den 9 september.

Källa:
Alliansen byter strategi inför talmansval

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Översatt till begripliga termer: (L)ouise, (M)artin, (S)tefan, (V)ille, (C)ecilia, (Mp)negah och (S)ven(D)ennis sitter i sandlådan på riksdagsdagis. (S)tefan: -JAG VILL HA TILLBAKA MIN GULA PLASTANKA SOM (S)VEN(D)ENNIS TOG FRÅN MIG!!!!! (S)ven(D)ennis: -Får du aldrig för du är dum. Dagisfröken: -Hör ni barn, nu ska vi inte bråka, utan vara vänner. Hur vore det om (Mp)negah fick den gula plastankan för en gångs skull? (S)ven(D)ennis: -Han är stor ful dum brun och luktar bajs! Dagisfröken: -Men som du säger (S)ven(D)ennis! Tänk på att (Mp)negah har flytt helt ensam till Sverige från andra sidan jordklotet. (S)ven(D)ennis: -HAN LUKTAR BAJS!!! Dagisfröken: -Nu ska… Läs mer »

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan

”Vi gör anspråk på att leda landet, vi gör anspråk på att ta över regeringsmakten…, säger Billström.”

Så bra, fortsätt att avslöja er agenda. Några val behöver man inte ta hänsyn till utan här kräver man makt.