Alla journalister på Metro får sparken: ”Passar inte in i vår affärsplan”

LÖGNPRESSEN. Den tungt skuldsatta gratistidningen Metros anställda har återigen blivit utan lön. Samtliga journalister på tidningen kommer också att avskedas, då man inte tycker att dessa är nödvändiga för att driva tidningen vidare.

Foto: Eva (CC BY-NC-SA 2.0).

Gratistidningen Metro befinner sig i en akut kris och hade som mest skulder på hela 59 miljoner kronor. För andra gången på bara ett halvår ska tidningens anställda också ha blivit utan lön denna månad, även om bolaget bedyrar att pengar är på väg.

Lönerna kommer dock inte att betalas ut särskilt länge till, då Metro också gett besked om att man kommer att sparka samtliga journalister. Istället för personer som skriver nyheter kommer man endast att köpa in färdigskrivet material.

Journalister passar inte in i vår affärsplan. Det finns flera contentbyråer som producerar material som passar oss. Vi kommer att vara innehållsköpare, säger tidningens vd och ägare Christen Agger-Hanssen till Expressen.

Han låter också hälsa att Metro kommer att omformas till att bli en helt och hållet digital tidning.

Källa:
Metro sparkar alla sina journalister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jan HjelmEthnynordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Tänka sig när den liberala AKTIVISMEN tog över istället för mer seriös journalistik så gick det back såklart – inte ens när den är (((gratis))) så går det bra – tyvärr så fick den fortgå alldeles för länge.

facebook/google kommer gladeligen att rekrytera er – de enda de behöver är mentalt störda sinnesjuka individer till sin plattform.

Ethny
Medlem

Härliga nyheter! Dessa antivita svin som påstås vara s.k ”journalister” har enbart globalistiska och judiska intressen. Hoppas det orsakar mycket problem och lidande för dessa, de förtjänar inget annat.

Jan Hjelm
Medlem

Metro passar inte in i min affärsplan.