Alice Bah Kuhnke samlade 15 personer för ”protest” i Kungälv – hyllas av Aftonbladet

KUNGÄLV. Drygt 200 personer samlades i Kungälv under lördagen för att höra kommunfullmäktigekandidaten Fredrik Vejdeland tala. Samtidigt samlade demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke femton personer för en ”protest” – och hyllas nu av Aftonbladet.

Fredrik Vejdeland hyllas på sociala medier efter gårdagens torgmöte i Kungälv. Men på Aftonbladet hyllas istället Alice Bah Kuhnke.

Gårdagens torgmöte i Kungälv blev en stor succé för Nordiska motståndsrörelsen. Omkring 200 nyfikna Kungälvsbor hade samlats för att höra Motståndsrörelsens toppkandidat till kommunfullmäktige Fredrik Vejdeland tala.

Samtidigt hade en liten skara på femton personer samlats för en icke-tillståndsgiven ”protest” – en skara som leddes av demokrati- och kulturminister Alice Bah Khunke (MP).

Trots den dåliga uppslutningen för Kuhnkes lag så hyllas hon nu av den regimvänliga tidningen Aftonbladet.

— Jag har bestämt mig för att överallt där nazisterna är, där ska jag också försöka vara. Så när jag fick veta att de skulle vara här och manifestera så tog jag kontakt med mina partikamrater och andra Kungälvsbor, så att vi skulle kunna manifestera för alla människors lika värde och mot nazismens ideologi, deras sjuka människovidriga förkastliga idé, säger kulturministern till Aftonbladet.

Trots att ministern endast lyckades samla ett femtontal personer för att protestera mot ”människovidriga idéer” är hon nöjd med insatsen. Framförallt gläds över att så ”många” slöt upp med henne.

— Det som gläder mig allra mest just nu är att vi är så många som faktiskt står upp, som har bestämt oss för att vi inte ska vara tysta bredvid utan vi måste också med vår kropp och vår röst visa att vi vill något annat, kommenterar Bah Kuhnke till Aftonbladet.

Under valrörelsens slutspurt kommer Nordiska motståndsrörelsen att hålla regelbundna torgmöten i Kungälv, Ludvika och Boden. Dessutom planeras en stor demonstration i Stockholm den 25 augusti, under parollen ”Nu tar vi tillbaka vårt land – ut med förrädarna ur riksdagen!”. Ifall Alice Bah Kuhnke väljer att offra så pass mycket av sitt eget valkampanjande för att besöka samtliga av Motståndsrörelsens sammankomster återstår att se.

Se Nordfront TV:s livesändning från lördagens torgmöte i Kungälv:

Succémötet diskuterades under gårdagens avsnitt av Studio Kungälv, och kommer även att behandlas under kvällens avsnitt av Radio Kungälv som sänds med start klockan 18:00.

Källa:
Alice Bah Kuhnke samlade till protest mot NMR

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

Alice Bah Kuhnke är en våldsbejakande extremist som sprider hat, hot och skräck. Ett alldeles färskt exempel är bilbränderna i V:a Frölunda, där en kriminell invandrarklan brände ett hundratal bilar på en p-plats medan ägarna till bilarna och boende i området skräckslaget kikade ut bakom gardinerna. Kuhnke är i allra högsta grad medskyldig till att detta kriminella invandrarpack befinner sig i Sverige. I (((media))) kallar man inte packet vid dess rätta namn, utan den kriminella klanen kallas ”släktnätverk” – vilket för tankarna till allt annat än grov organiserad brottslighet. Polisen stod i vanlig ordning på brottslingarnas sida och ”valde att… Läs mer »

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Karl A

Hur många röster på ett ungefär krävs för ett mandat i Kungälv?

Alltså jag ställer som krav på det svenska folket att det genom sina representanter i 3 kommuner väljer in Motståndsrörelsen nu i september. Med mandat i 3 kommuner kommer det hela att explodera 2022 med hundratals lokala mandat samt inträde i riksdagen! 😉

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Jag är inte säker, men ungefär 800-900 röster för ett mandat?

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Karl A

Det borde ju inte vara några problem! Eller så vill svenskarna verkligen dö.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

hon skulle hållit sig till disneydags

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Hon skulle flyttat hem till Afrika – men det är ju inte för sent än.