Alexandra Pascalidou tilldelas antirasistiskt pris

ANTIRASISM. Journalisten och antirasisten Alexandra Pascalidou tilldelades idag det antirasistiska 5i12-priset av riksdagen.

Alexandra Pascalidou tilldelas 5i12-rörelsens ”antirasistiska” pris.

Idag tilldelades Alexandra Pascalidou det antirasistiska 5i12-priset av riksdagen. I motiveringen står det bland annat att Pascalidou, trots ”hat och hot” från ”högerextrema grupper”, har satt tydliga spår i samhällsdebatten under flera decennier och visat prov på stort mod och civilkurage.

5i12-priset instiftades år 2010. Priset tilldelas personer eller organisationer som har kämpat och gjort insatser emot så kallad främlingsfientlighet och ”rasism”. Bland tidigare pristagare finns Timbuktu, stiftelsen Expo, Refugees welcome Sverige och det somaliska landslaget i bandy.

Pascalidou berättar i en intervju för Sveriges radio att hon är stolt över att hon har orkat ägna sig åt sina insatser mot både rasism och främlingsfientlighet.

— Jag har varje dag i mitt liv kämpat med både min egen fördomsfullhet och att rensa i mitt eget sinne och hjärta, men också arbeta utåt som volontär i skolor. Det här kommer verkligen som en liten vindpust i ryggen, säger Alexandra Pascalidou.

Jasenko Omanovic, ordförande för 5i12-rörelsen, berättar att Pascalidou har varit stark under väldigt många år och att hon har varit en viktig röst för principen om alla människors lika värde. Omanovic menar även att hon skapat mod och hopp för utsatta individer.

Källa:
5i12-priset 2017 går till Alexandra Pascalidou

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ValhallaSenastedBKarlJoss Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Passar bra att de onda och sinnessjuka clownerna i Riksdagen ger en annan narr ett sådant pris.

Det är pervers värdegrunds-onani på hög nivå.

Karl-Путин A
Medlem

Den ena tjuven belönar den andra.

”Pascalidou: ”Jag skäms””

http://www.friatider.se/pascalidou-jag-sk-ms

_DH_
Medlem
_DH_

Det måste vara den största bedriften i denna tattares liv. Judarna skänker väl sådana ”utmärkelser” till sina hantlangare som morot så att de bedriver sin fortsatta hets mot Sverige. Har inte tattarna till hantlangare något att se fram emot så kanske de tar sina liv istället. Men nu vet tattarna att de kan få ett ”antirasistiskt” pris, bara de angriper sitt värdfolk tillräckligt mycket.

Joss
Medlem

UT: ALexandra (du är bättre än oss andra)
https://www.youtube.com/watch?v=Zs-_j2OFElM

b¤d
Medlem

Dennes pris gör bara att hon hyllas i deras klubb för inbördes beundran.
Tveksam till att så väldigt många egentligen bryr sig. Uppblåst, och kommenterat av (((media))). Och enstaka röding med batikhäxor klappar händerna spasmiskt som en utav våra favoriter ”Klappturken”!

https://www.youtube.com/watch?v=m5cA-7eLOXk
Skynda. 10.000 googlehjältar plockar bort den snart.

Senaste
Medlem

Sveriges riksdag delar ut pris till invandrare för deras kamp mot svenskarna. Judarnas antivita synsätt lyckades de implementera över hela västvärlden, och så finns det de som undrar över varför Motståndsrörelsen vill införa lagar mot folkfientlig propaganda…

Valhalla
Medlem

Den osympatiske grekiske snyltgästen i Sverige Alexandra Pascalidou belönas för att hon smutskastar hederliga svenskar. Kvinnoförtryckande muslimer kritiserar hon aldrig. Alexandra Pascalidou har gett svenskhatet, pk, multikultur och ondskan ett ansikte. En avskyvärd slyna.