Alexandra Pascalidou om Bo Nilssons kandidatur: ”Det pågår en nazi-liberalisering!”

MEDIA. Tidigare ikväll uppmärksammade Breaking News med Filip & Fredrik att Motståndsrörelsen ställer upp i 2018 års kommunalval i Boden. Som gäst fick den ökända svenskhataren Alexandra Pascalidou beklaga sig över hur populär nationalsocialismen har blivit.

Alexandra Pascalidou är missnöjd med opinionsutvecklingen i världen. Foto: Nordfront.se

Efter att ha tipsats av Nordfront presenterade SVT Norrbotten under måndagen Bo Nilsson, Nordiska motståndsrörelsens kandidat i Bodens kommunalval 2018. I ett inslag på Nordnytt fick bodensare berätta vad de anser om Nilssons kandidatur. De flesta tillfrågade svarade på frågan i enlighet med etablissemangets så kallade värdegrund, men en ung kvinna stack ut genom att hävda att Nilssons kandidatur inte alls provocerade henne och att ”alla måste väl få en chans”.

Den unga kvinnans inställning om att alla åsikter bör få samma möjlighet att delta i den parlamentariska processen var tydligen så spektakulärt och provocerande att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson gjorde ett särskild segment om det i kvällens avsnitt av Breaking News med Filip & Fredrik.

Wikingsson ansåg att det var ”fascinerande” att någon kunde ha den inställningen i Sverige. Till hjälp att attackera den unga kvinnan och Motståndsrörelsen tog man också den ökända svenskhataren Alexandra Pascalidou.

Pascalidou förklarade bland annat för Filip och Fredrik att hon och etablissemanget inte alls överdriver deras avsky för nationalsocialism. Istället menade hon att det handlar om en ”global trend” där nationalsocialism har ”normaliserats” så pass att människor inte känner samma avsky för ideologin som etablissemanget. En av skurkarna menar Pascalodou är USA:s president Donald Trump:

— Rasism har blivit rumsrent och vi hör det från Trump, ända här hemma, när han jämställer rasister och nazister. Och vi får inte glömma att nazism, det är ingen åsikt: Det är ett planerat massmord på en del av befolkningen. Det är utrotning! dundrade en uppjagad Pascalidou i Kanal 5-studion.

— Det är någon form av nazi-liberalisering som pågår och som är mycket märklig, där man på nåt sätt försöker påskina att yttrandefriheten på något sätt omfattar detta, men det gör det inte. Yttrandefriheten har sina gränser, det hets mot folkgrupp, det är hatbrott. Alltså det här är våld, det är brottsligt! fortsatte hon.

Pascalidou har tidigare också gjort sig känd för identifiera sig som icke-vit, samtidigt som hon påstår sig vara född av grekiska, inte zigenska, föräldrar i Rumänien. Hennes tvehågsna inställning till sitt eget rasliga ursprung har lett till flertalet spektakulära uttalanden som hon har hånats för. Bland annat när hon nedsättande presenterade den borgerliga debattören och rumänskan Alice Teodorescu med orden:

”Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse. Eller ett sår eller ett trauma som man bär med sig”

Det spektakulära i det uttalande är förstås att Pascalidou också är en välklädd, välbärgad, kristen, ”europé” innehavande högskoleexamen med studier i bland annat statsvetenskap, internationella relationer, juridik, kreativt skrivande, nationalekonomi och företagsekonomi.

Se Breaking News med Filip & Fredrik HÄR.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments