Alexandra Pascalidou: ”Man föds inte till svensk. Man blir det.”

HAT MOT VITA. Den svenskfientliga journalisten Alexandra Pascalidou hävdar i ett inlägg på Twitter att man inte föds till svensk, ett uttalande som orsakat en storm av förlöjliganden. 

Alexandra Pascalidou.

I ett Twitterinlägg på Sveriges nationaldag skriver svenskhataren och antirasisten Alexandra Pascalidou: ”Man föds inte till svensk. Man blir det.” I kommentarsfloden blir hon både förlöjligad och idiotförklarad.

”Ja du, flicka lilla…man föds inte till kines. Man blir det”, skriver en twittrare.

”Hur kommer det sig att dessa publika personer gång efter gång visar hur dumma och ointelligenta dom är varje gång dom öppnar munnen. Btw.. jävligt rasistiskt uttalande”, noterar en annan.

”Man föds inte till same, sioux, bask, kurd, jude, uigur, armenier, palestinier, rom, herul, nepales…. Man bara bestämmer sig o så blir man det!” raljerar ytterligare en.

På en fråga om hur man gör för att bli svensk svarar Pacalidou:

Anstränger sig för att knäcka koderna. Möter på patrull. Misslyckas. Ger upp. Lyckas när man vunnit något nämnvärt. Fråntas när man förlorat. Kapitulerar. Reser hem till det forna hemlandet och blir kallad svensk :)

När Pascalidou talar om ”forna hemlandet” syftar hon på Grekland, eftersom hon kallar sig för grek. Något som definitivt inte dämpar kritikstormen:

”Är hon svensk eller grekisk nu tro?” frågar en skribent, och får omedelbart svaret: ”Ingetdera, hon är född i Rumänien. Man skulle nästan kunna tro att hon skäms för ngt. Vilket för mig är obegripligt, för vad skulle det vara för fel på Rumänien?”

En twittrare slår huvudet på den kulturmarxistiska spiken:

Tror det är samma gäng som säger ”man föds varken som pojke eller flicka, det väljer man själv vad man uppfattar sig som”.

En annan konstaterar att dagen är väl vald för det agendastyrda uttalandet:

Varje gång, så fort det handlar om Sverige, att som här fira Sveriges nationaldag, så kommer detta förminskande, detta förakt för svenskar, alltid. Väldigt arrogant.

Källa:
Alexandra Pascalidou på Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Spets_DH_J.N.SverkerCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”Man föds inte till zigensk blandrashynda i Rumänien med loppor i pälsen från Grekland. Man blir det när man invandrat till Sverige och där tiggt till sig sin första krona utanför ICA.”

Sverker
Medlem

Det verkar som hon försöker dölja att hon egentligen är en zigenarkärring. I vilket fall så ska hon UT!

J.N.
Medlem

Om hon vill få svart på vitt, skicka in ett DNA-test, jag kan svära på att där INTE kommer att stå ett ord om svenskt ursprung i hennes svarsresultat. (Förutsatt ett seriöst lab.)

_DH_
Medlem
_DH_

Man må ha fått sig ett svenskt medborgarskap, men det gör en ändå inte till svensk, och när vi tagit tillbaka landet så åker man ut likaså – i bästa fall.

Spets
Medlem

Man blir inte jude. Man föds till det.