Alex Bengtsson hoppar av vänsterextrem organisation: ”Nu tänker jag tillfriskna”

AVHOPP. Nyligen tog underrättelsetjänsten Expo oväntat avstånd från sitt skötebarn Tillsammansskapet, som man placerat sin gamle trotjänare Alexander Bengtsson att styra över. Nu avgår Bengtsson lika plötsligt från sin post och skyller på en ”kronisk, progressiv och dödlig sjukdom”.


Alex Bengtsson framför sin berömda ”spoken word”-dikt ”Hitlerhälsningar och hockeyfrillor”. Nu lovar Bengtsson att han ska ”tillfriskna med sin familj”.

Alexander Bengtsson är en veteran inom den vänsterextrema underrättelseverksamheten, då han under många år arbetat som reporter och även vice VD åt stiftelsen Expo. När Expo 2014 grundade sin underavdelning Tillsammansskapet blev det också Bengtsson som tillsattes att leda organisationen, parallellt med sin post som vice VD för Expo. Tanken var att man genom Tillsammansskapet skulle skapa en slags antirasistisk ”gräsrotsrörelse”, finansierat med bland annat pengar från skattebetalare, fackföreningsmedlemmar och riskkapitalister.

Expo annonserade efter en ”organizer” för Tillsammansskapet, men det blev deras egen Alex Bengtsson som i egenskap av ”förbundsordförande” som de facto kom att leda organisationen.

2016 blev dock Tillsammansskapet ”oberoende”, även om Expo kom att anlita organisationen för bland annat utbildningar.

För bara en dryg vecka sedan kom dock Expo att oväntat ta avstånd från Tillsammansskapet, med den något diffusa motivationen att det misslyckade projektet har börjat att ”delta i den allmänna samhällsdebatten utifrån en höger- eller vänsterståndpunkt”. Expo menade att det skulle bli svårt att behålla sitt ”partipolitiska oberoende” med tanke på detta. Men redan under förra året kunde Nordfront avslöja att Expo tog emot pengar av riskkapitalisten och finansjuden George Soros, pengar som var öronmärkta för just Tillsammansskapet och Alexander Bengtsson och ”utbildningsläger” där ”aktivister” inför stundande valkampanjer i Sverige och till EU-parlamentet skulle tränas upp.

”En progressiv och kronisk sjukdom”
Det är alltså bara dagar efter att Expo brutit med sitt skötebarn som ledaren för Tillsammansskapet väljer att lämna sin post. På Facebook skriver Alexander Bengtsson att han lider av ”en kronisk och progressiv sjukdom”. Bengtsson skriver inte rakt ut vilken ”sjukdom” det rör sig om, men antyder genom ordvalen och beskrivningen av den påstådda sjukdomen att det rör sig om alkoholism:

Hej,

Igår meddelade jag Tillsammansskapets styrelse och personal att jag nu lämnar mitt uppdrag som förbundsordförande.

För snart fyra år sedan fick jag för första gången konstaterat för mig att jag har en kronisk och progressiv sjukdom. Efter en kort tid valde jag dock att förneka detta och fly undan detta faktum. Det är en del av sjukdomen. För snart två år sedan var det dags igen. Nu var jag dock någorlunda villig att erkänna sjukdomen för mig själv. Jag sökte hjälp. Och hjälp har jag fått. Det är jag oändligt tacksam för.

Men sjukdomen är livslång och har funnits där sedan tidiga tonåren. De gångna två åren har jag inte tagit den på tillräckligt stort allvar. Jag har istället flytt den genom bland annat arbete. Ska jag överleva så kan det inte fortsätta så här.

Därför väljer jag nu att lämna ordförandeuppdraget i Tillsammansskapet för att helhjärtat ägna tiden åt mitt tillfrisknande och min familj.

Detta är den enda kommentar jag kommer att lämna gällande min sjukdom.

Vår fantastiska rörelse behöver en ordförande som är i ett bättre skick än vad jag är. Att ha ansvarstyngda roller i en rörelse som genom lokal organisering vill ena ekonomiskt och socialt utsatta grupper kräver det. Det är min bestämda uppfattning.

Förbundet Tillsammansskapet har kongress i februari nästa år. Jag är inte i skick för att skriva något mer nu än att jag är övertygad om att rörelsen fortfarande är i sin linda och fram över kommer göra än mer skillnad för alla oss trasiga och lite knasiga människor som behöver jämlikhet och vill leva tillsammans i frihet på lika villkor.

Oavsett om vi tagit oss hit som ensamkommande flyktingbarn eller håller på att ta oss igenom ett missbruk. Oavsett om vi bor i förorten, småstan, bruksorten eller ute på landsbygden.

Frihet för annorlunda tänkande

Alex Bengtsson.

Inom rörelsen Anonyma Alkoholister (AA) definieras just alkoholism som en sjukdom som den sjuke, som inledningsvis förnekar sin sjukdom, ska ”tillfriskna från” – med andra ord att man aldrig kan bli helt ”frisk”. Men den beskrivs även som ”kronisk”, ”progressiv” och ”dödlig”, vilket Bengtsson också antyder när han skriver ”ska jag överleva så kan det inte fortsätta så här”.

Vem som tar över rollen som förbundsordförande för Tillsammansskapet återstår att se.

Källor:
Expo, Tillsammansskapet och valet 2018
Expo avslutar samarbetet med Tillsammansskapet
Expo söker organizer för Tillsammansskapet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
JohanKarlRamonPierreJimmy Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Spritnotorna kanske?

Caesar-Aurelius
Medlem

Hoppas att du får en 25 liters plastdunk med hembränt i julklapp ditt svin, så att du hinner dricka dig till döds före nyår.

http://cdn.mysitoo.com/10995/res/Dunktipp_10-liters_plastdunk_89-136492.jpg?v=1466604297

Karl-Путин A
Medlem

Kanske lite OT, men Soros är en gemensam nämnare. Ungern har hållit en nationell konsultation om den sk ”Sorosplanen”. Det var den 26 sept 2015 som han publicerade ett 6-punktprogram ”Rebuilding the Asylum System” enligt vilket EU bla skulle förbinda sig att ta emot minst en miljon flyktingar/år – Ungern skulle riva sitt gränsskydd mot Serbien och en central EU-myndighet skulle fördela flyktingarna till de 28 olika medlemsländerna. Soros har allt sen dess lobbat i Bryssel för att hans plan ska bli antagen. https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09 Eftersom Ungern motsätter sig flera punkter i Sorosplanen tillfrågades 2,3 miljoner ungerska hushåll hur de ställer… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

Alexander Bengtsson: Ett psykiskt alkoholiserat hjärntvättat nervvrak som slickar JUDE-makten i röven.

Sigfrid
Medlem

Expo och dess medarbetare är bara en samling slödder som vill förstöra vårt land dom förtjänar bara ett stort förakt.

Jimmy
Medlem
Jimmy

Han ser helt ”ding” ut som vi säger i Skåne.
Läser du detta Alex. Så ta fram ditt finaste skärp/bälte, en pall. Gör det du ska nu innan julafton. För ditt eget bästa. Du lider min herre.

Pierre
Medlem

Kronisk, progressiv och dödlig sjukdom= Kulturmarxism.

Ramón Mercader
Medlem

Lenin hade dödsstraff för fylleri.

”Marxism är vetenskap” har Alexander Bengtsson påstått samtidgt som han förnekar existensen av olika människoraseraser.

Proletärens arbete har genom maskineriets utveckling och arbetets delning förlorat all självständig karaktär och därmed all lockelse för arbetaren. Han blir blott ett tillbehör till maskinen, och man begär blott de enklaste, enformigaste och lättlärdaste handgrepp av honom. De kostnader, som arbetaren förorsakar, inskränker sig därför nästan blott till de livsmedel, som han behöver för sitt underhåll och sin ras fortplantning.

Karl
Medlem

Sjuka sjuka djävul!

Johan
Gäst
Johan

Alkoholism är sjukdom men man kan skylla på ett beronde

Karl
Medlem

Put the fucker out of his misery!

Anders Jonsson
Medlem

Kommunist-feminist antirasist-aset är en riktigt pervers och vidrig djävul:

http://www.friatider.se/expos-alex-bengtsson-anklagas-f-r-v-ld-kter-sex-vergrepp-v-ld-och-kvinnohat