Akut födsel på omtalat BB i Sollefteå

INRIKES. Nyligen föddes ett barn på Sollefteå sjukhus, vilket var den första förlossningen på sjukhuset sedan förlossningsavdelningen stängdes ner för snart ett år sedan.

När en höggravid mamma anlände till sjukhuset bedömde personalen att det inte fanns utrymme för att skicka henne vidare till BB i Örnsköldsvik eller Sundsvall.

— Vi gjorde bedömningen att hon inte skulle kunna transporteras vidare. Det var för nära en stundande förlossning, säger Emma Lassen Molander, enhetschef vid Kvinnocentrum på Sollefteå sjukhus. Hon fortsätter:

— Vi har ju läkare och barnmorskor som jobbar på kvinnocentrum. Vi har ju mödravård och gynekologisk planerad vård, så det finns ju folk som är kompetenta. Just den här veckan hade vi dessutom en läkare som är förlossningsläkare.

Enligt Lassen Molander var förlossningen ett undantag. Det var den 30 januari 2017, efter Sollefteå BB hade stängt, som en ockupation inleddes. Ockupanternas budskap till politikerna löd:

Vi kämpar för att vårt samhälle ska överleva på sikt och för en människovärdig förlossning och akutvård på rimliga avstånd! Tack och lov gick förlossningen väl!”, skrivs det i Facebookgruppen Ådalen 2017/Sollefteå BB Ockupationen.

Fjällsjö Nyheter har länge följt utvecklingen kring sjukhuskrisen i Norrland och har vid ett flertal tillfällen rapporterat om hur allt fler människor börjat förstår att landstingsvården medvetet saboteras av landstingsbyråkrater och att Socialdemokraterna medvetet underfinansierar vården i syfte att i slutändan privatisera den. Lokala politiker från de flesta partier har offentligt kritiserat politiken och kallat den för en dold agenda.

Källa:
Barn föddes akut på Sollefteå sjukhus
Ådalen 2017/Sollefteå BB Ockupationen (Facebook)

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Christian HamiltonBitte Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bitte
Medlem

Vad skönt att de inte blev hänvisade ut i bilen, nu när de kostat på kurser i temat föda i bil.

Christian Hamilton
Medlem

Sossarnas svek i Västernorrlands landsting vad gäller att stänga ner avdelning efter avdelning på Sollefteå sjukhus är bland de största politiska skandalerna under senare år i vårt land. Detta svek inte bara mot alla väljare utan till och med ett svek mot sina egna väljare är synnerligen graverande. Agendan sossarna har är att strypa pengarna till sjukvården i länet och i synnerhet mot sjukhuset i Sollefteå. Varför gör de detta? jo, för att få pengar över till att täcka all urusel ekonomisk skötsel de lyckats åstadkomma de senare decennierna. Hur skall de få pengar över då? Jo, genom att lägga… Läs mer »