Aktivister misstänkta för ”skadegörelse”

STOCKHOLM. Tre av Motståndsrörelsens aktivister är nu misstänkta för ”skadegörelse” efter att någon sprayat politiska budskap på Kärrtorps gymnasium. Händelsen har fått stor medial uppmärksamhet och Nordfront har varit i kontakt med en av de misstänkta aktivisterna.

Kärrtorp gymnasium

Natten mot idag greps tre av Motståndsrörelsens aktivister i Stockholm. Polisen misstänkte att aktivisterna sprayat ”Nordfront.se” och andra politiska budskap på Kärrtorps gymnasium.

Enligt Aftonbladet och andra svenskfientliga medier var det ett vittne som underrättade polisen om att tre personer ”klottrade” på skolbyggnaden. Polisen uppger att de hittade sprayburkar i aktivisternas ryggsäckar och att de grep aktivisterna på plats, men Metro uppger att aktivisterna inte togs på bar gärning.

Aktivisterna greps och togs in på förhör, men är nu försatta på fri fot samtidigt som de fortsatt är misstänkta för skadegörelse.

— Misstankarna kvarstår men det fanns inget skäl att anhålla dem, säger Donnie Dierks, stationsbefäl vid polisen i Söderort till Aftonbladet.

Under tiden som aktivisterna satt gripna gjorde polisen husrannsakningar hemma hos samtliga. Polisen tog även aktivisternas mobiltelefoner, något som blivit allt vanligare efter konfrontationen i Kärrtorp. Utredningen kommer att fortsätta under dagen uppger Aftonbladet och enligt stationsbefäl Dierks kommer polisen lägga mycket resurser på att utreda det här ”brottet”.

— Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning av klottret i och med att det blivit så pass spritt den senaste tiden, säger han.

Nordfront har varit i kontakt med en av de tre aktivisterna för att få reda på vad som hänt:

Kan du berätta vad som hände?

— Vi kan inte gå in alltför mycket i detalj på det just nu.

Har ni erkänt eller förnekat brott?

— Förnekat.

Varför tror du att polisen gjorde husrannsakningar hos er? Var inte det lite onödigt?

— Ja, jag tror att det var för att se om vi kunde bindas till tidigare propagandaspridning i området. Och för att jävlas och försöka hitta annan information.

Vet du om polisen gjorde några beslag i samband med husrannsakan?

— Jag såg att det saknades saker när jag kom hem, men det är inget som polisen har kommenterat. Polisen stängde också in min flickvän på badrummet medan de sökte igenom lägenheten och när de var klara frågade hon vad de hade tagit, då fick hon som svar att hon skulle kolla vad som saknades. Det jag vet att polisen har tagit är en mobil och surfplatta samt propagandamaterial. Det är även liknande saker hos de två andra aktivisterna som blev gripna.

Vad tycker du om att polisen lägger ner så här mycket resurser på att ta fast de som sprider Motståndsrörelsens propaganda i Stockholm?

— Det är förjävligt, jag vet inte om det finns så mycket mer att säga där.

Tror du att ni kommer dömas eller frias?

— Det är svårt att säga, men de kommer att försöka få oss dömda.

Kommer det här påverka ditt politiska engagemang?

— Ja, det kommer det. Det kommer att göra att jag engagerar mig ännu mer och kommer vara ute mer på kvällar och nätter!

Tack för att du tog dig tid att besvara våra frågor!

— Det var så lite så.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments