Aktivister kuppade förrädarmarsch

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under gårdagen tog aktivister från Näste 2 täten i en svenskfientlig manifestation som sedermera fick avbrytas. Nordfront har pratat med en av aktivisterna på plats för att reda ut vad som hände då aktionen dragit till sig lögnpressens uppmärksamhet.

DN, Expressen, Aftonbladet, GP och Sveriges Radio är några av de medier som rapporterat om hur Nordiska motståndsrörelsen igår avbröt ett fackeltåg för ”medmänsklighet”. Nordfront har pratat med en av aktivisterna på plats för att reda ut vad som hänt.

Efter att Wilma Andersson från Uddevalla mördats av Ahmed Tishko och flera sprängningar skett i Borås, valde Helsjöns folkhögskola tillsammans med kyrkorna i Horred att arrangera det här fackeltåget för ”medmänsklighet” och mot ”rasism” och ”nazism”.

— Deras budskap är ingenting som vi tolererar, särskilt inte med tanke på den senaste tidens händelser i området, förklarar en av Motståndsrörelsens aktivister som deltog i aktionen till Nordfront.

Det som hände under manifestationen var att fackeltåget när det skulle inledas möttes av motståndsmän som hade ställt upp med en banderoll mitt på vägen. Det blev lite mindre gruff när demonstranter försökte knuffas och slog med sina facklor mot aktivisterna, men demonstranterna lugnade snabbt ner sig och började istället gå runt aktivisterna.

Fackeltåget avvek sedan från den planerade rutten och gick in på en smal väg där aktivisterna återigen lyckades ställa sig i täten för tåget. Aktivisterna stoppade dock inte tåget utan gick längst fram med banderollen och förde helt fredligt ut sitt budskap.

Detta gjorde demonstranterna förvirrade och demoraliserade och tåget stannade. Polis tillkallades till platsen, många demonstranter tröttnade och gick hem. Av uppskattningsvis 200 deltagare från början lyckades ett 50-tal till slut ta sig till platsen där tal skulle hållas av bland andra Lisa Dahlberg, som är socialdemokrat och kommunalråd i Marks kommun.

Polisen meddelade Motståndsrörelsens aktivister att de är misstänkta för ofredande när de fredade sig mot demonstranter som knuffades och viftade med sina facklor mot dem. Ingen är misstänkt för något allvarligare brott och den aktivist som blev gripen blev det bara för att han vägrade att identifiera sig när polisen ville delge honom misstanke om ofredande.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
8 månader sedan

Om de har fackeltåg för medmänsklighet tågar de för Motståndsrörelsen. Den enda medmänskliga rörelsen som verkar finnas kvar. Att vilja ha importen av brottslingar och utslängandet av pensionärer från äldreboenden för att brottslingarna ska få deras lägenheter är inte medmänsklighet. Det är iså fall nyspråk för folkmord

David
Nybörjare
David
8 månader sedan

Grymt jobbat.. Ni är dom enda som gör något

Erik
Nybörjare
Erik
8 månader sedan

Vackert gjort av motståndsmännen. Fy fan åt idioterna som gick i PK-tåget.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
8 månader sedan

gripen blev det bara för att han vägrade att identifiera sig när polisen ville delge honom misstanke om ofredande.

Detta är något fler borde göra, åtminstone när identifikationen enbart är till för att trakassera oss.

Istället för att åsiktspolisen tillåts göra sitt ”arbete” på endast 15 minuter, dvs. genom att bara fota/skanna av ett körkort eller en ID-handling, så fick åsiktspolisen nu ägna troligen flera timmar åt att utreda identiteten inne på stationen.

Fick de bjuda på en kopp kaffe och en donut dessutom, så är aktivistens kloka handlande värt en applåd!

Vera
Nybörjare
Vera
8 månader sedan

Du har så rätt Harald. Det är så vansinnig att vända blickarna och sympati FÖR dem som är orsaken till eländet och hatet MOT dem som vill förhindra det. Men så är det: De skyldiga skall äras (med Pizza, kafferep) och offren pådyvlas den s. k.rasism. – Inte att undra på att luvorna dras över ögonen på de nya tomtarna!! Ha en trevlig Advent.

Joss
Nybörjare
Joss
8 månader sedan

Så fantastiskt smart att marschera före fackeltåget med er banderoll!