Aktivister diskuterade våldets psykologi

RADIO. Aktivisterna i radioprogrammet Mer än ord diskuterade varför våld ibland kan vara nödvändigt för att freda sig själv och sina kamrater.

Listen to ”URKLIPP: Aktivister diskuterade våldets psykologi” on Spreaker.

Nordiska motståndsrörelsens aktivister utsätts ibland för våld när de sprider budskapet på gatorna. Detta då systemet och dess propagandaapparat (massmedia) avhumaniserat organisationens aktivister och många meningsmotståndare tror att det är fritt fram att bruka våld mot dem. Därför måste angriparna ibland läras en läxa.

Organisationen har regler mot utövande av offensivt våld, men aktivisterna kommer alltid försvara sig med våld om de utsätts för våldsamma angrepp.

I senaste avsnittet av aktivistpodden Mer än ord diskuteras just våld och våldets psykologi.

Det klargörs bland annat att även om konflikter oftast kan lösas på annat sätt, är våld någonting naturligt samt att systemet upprätthålls genom just våld. Flera av de stora våldshändelserna tas upp, däribland Slussen-händelsen där ett femtiotal beväpnade AFA:iter fick retirera när Motståndsrörelsens aktivister slog tillbaka.

I klippet ovan hör vi aktivisterna prata om våldets psykologi och Magnus Wardmos mycket föredömliga agerande under en flygbladsutdelning i Oskarshamn.

För att förstå sammanhanget och hur Nordiska motståndsrörelsen ser på våld vill vi rekommendera att ni lyssnar på hela diskussionen kring detta ämne, som börjar 47 minuter in i programmet. Lyssna nedan:

Listen to ”Mer än ord #10: Ett extremt våldsbejakande avsnitt” on Spreaker.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AndreasAnna Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anonym
Medlem
Anonym

Piké och chinos …ooO! Mmm… gärna en Fred Perry. Klassisk beige är j*vligt snyggt på chinos tycker jag.

Anonym
Medlem
Anonym

Är det vänstern som varit framme och tummat ner tro? Ps. Glömde säga: superbra avsnitt!

Andreas
Medlem

”Vårt främsta mål är ju att krossa staten, att krossa polismyndigheten”..

..sitter man och säger dessa saker ska man knappast bli förvånad och sedan gnälla över att nämnda polismyndighet försöker förhindra krossandet genom att försvåra flygbladsutdelningar och dylikt.

Trodde Motståndsrörelsen var intresserade av att bygga upp något hellre än att likt bolsjeviker bara rasera, krossa, och sedan leva i misären de själva skapat.

Jag är orolig över att jag är för naiv när jag kallt räknar med att vokabulären var onödigt/ungdomligt ideologiskt insöat men jag hoppas ändå på att så är fallet.