Aktivism i Stockholm

Idag, lördagen den 8 maj, begav sig aktivister från 1:a nästet in till centrala Stockholm för att sprida Svenska motståndsrörelsens flygblad, sälja dess tidning och med megafon ropa ut vårt budskap.

Idag, lördagen den 8 maj, begav sig aktivister från 1:a nästet in till centrala Stockholm för att sprida Svenska motståndsrörelsens flygblad, sälja dess tidning och med megafon ropa ut det nationalsocialistiska budskapet. Vid ingången till Gallerian vid Sergels torg höjdes fanorna och flygbladen började byta ägare.

Flera tidningar såldes under dagen.

Vad aktivisterna fått reda på under förmiddagen var att denna regniga lördag hade en ”Utopikarneval” planerats av en då okänd grupp människor. Denna visar sig samla allehanda tveksamma vänstergrupperingar att marschera för ett luddigt mål. Oavsett så kan vi snabbt konstatera att i dessa människors ”utopi” kan få vilja leva.

Deltagare ur ”Utopikarnevalen”.

Under Motståndsrörelsens gatuaktion syntes blott några av träskvänsterns springpojkar med kamera och mobiltelefon i högsta hugg, vilka inte störde aktionen på något vis.

Några sålda tidningar senare, efter att aktivisterna marscherat förbi Sergels torg ned mot Drottninggatan och vidare över Hötorget mot tunnelbanestationen vid Stureplan, avslutades aktionen i Stockholm stad.

Organisationenes budskap ropas ut över Stockholms gator.

Direkt efter begav sig en del av aktivisterna till en bro över en väl trafikerad motorväg, för att med fanor flankera den banderoll som användes under manifestationen ”Stop the Boer genocide”. 
Under dryga halvtimmen hann aktivisterna visa sig för trafikanterna innan tre polisbilar anländer till bron och vilka genast ville att fanorna skulle plockas ner. 

Då detta var en fråga aktivisterna ville diskutera, kände lagens män att handgripligheter uppenbarligen var den enda utvägen för att säkerställa ordningen, varför ett mindre tumult på bron var ofrånkomligt. Efter att polisen omhändertagit en person och visiterat samtliga på plats under diverse hot om våld mm. avvisades aktivister, förutom den omhändertagna, från platsen. De avvisade aktivisterna hade av polisen fått information om vart den omhändertagne skulle föras och begav sig genast mot nämnda plats.

Bilden som fick Stockholmspolisen att se rött.
Polisen var väldigt aggressiva. Här grips en aktivist helt utan grund.

Glada i hågen var nu däremot polisen som spelade aktivisterna ett spratt. Efter att aktivistskaran var utom synhåll släpptes plötsligt den omhändertagne, utan misstanke om brott, på bron och sedan for polisen därifrån.
 
Med den färska rapporten från Göteborg i bakhuvudet blev männen inte alls förvånade över dessa uppenbara polistrakasserier, inte heller blev de förvånade när dessa fortsatte.

En av bilarna förföljdes från platsen där banderollen hängt av en polisbuss genom delar utav Stockholms stad, vidare utanför tullarna där dem till sist efter ca. 25 minuters bilfärd stoppade aktivisterna och gjorde en ytterligare visitation av dessa, samt en genomgång utav bilen.

I Sverige är det idag uppenbart att vissa åsiktsyttringar är förbjudna, och att staten är beredd att ta till nödvändiga medel för att upprätthålla detta. Men statens män ska veta, att motståndet aldrig upphör!

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om