Aktion vid Skövde Pride

Lördag den 28 september samlades delar av Näste 2 för att protestera mot Skövde Pride och för att informera Skövdeborna om vad HBTQP-lobbyn verkligen sysslar med. Aktivisterna tvingades även att tillrättavisa en storvuxen och bråkig man som trodde att han skulle kunna störa Motståndsrörelsens aktion.

Motståndsmännen anlände till Pride-området på Hertig Johans torg i centrala Skövde vid 12:30-tiden. Efter ett kort stopp vid S:t Helena kyrkan som ligger precis öster om Hertig Johans torg så förflyttade de sig till den västra änden av torget. Redan nere vid kyrkan hade en storvuxen man som observerade och fotograferade gruppen uppmärksammats. När motståndsmännen sedan ställde upp och vecklade ut sin banderoll uppe vid den västra änden av torget så ställde sig den storvuxne mannen i vägen för banderollen. På bilden nedanför ser man hur motståndsmännen passerar mannen nere vid kyrkan.

När Motståndsmännen sedan förflyttar sig från kyrkan till andra änden av Hertig Johans torg så följer mannen efter gruppen drygt hundra meter till andra änden av torget. Platsen där motståndsmännen först passerade mannen är den röda punkten till höger i bilden och platsen där mannen försökte blockera banderollen är den röda punkten till vänster i bilden.

Trots flera uppmaningar så vägrar mannen att flytta sig, varför han slutligen blir tillrättavisad. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska en person ha förts till sjukhus med sprucken läpp och eventuellt en utslagen tand.

Sedan tog sig motståndsmännen till platsen där Pride-tåget befann sig och delade där ut flygblad.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Slipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Bra agerat kamrater!