Aktion mot ”konstutställning”

Stödmedlemmar till Nationell Ungdom har låtit meddela patriot.nu att de genomfört en aktion mot Nathalia Edenmonts utställning på Wetterling Gallery vid Kungsträdgården i Stockholm. Vi publicerar här ett uttalande från gruppen.


Varför vi angrep utställningen:
Den aktuella utställningen på Wetterling Gallery visade prov på en anmärkningsvärd osmaklighet. Utställningen bestod av ett antal fotografier föreställande döda djur arrangerade enligt konstnärinnans sjuka tycke och smak. Avklippta möss uppträdda på fingrar och ett avkapat katthuvud i en vas är två exempel. Konstnärinnan själv, den från det forna Sovjet härstammande, Nathalia Edenmonts, har stolt berättat att hon själv dödar djuren innan de styckas och fotograferas.

Att djur dödas för att ätas ser vi inga som helst fel med. Däremot anser vi att denna form av onödigt dödande som Nathalia Edenmont utövar för att få sina lustar tillfredställda är att anses som djurplågeri och i förlängningen ett brott mot Naturen själv. Edenmont visar prov på ett anti-naturligt sinnelag vilket snarast kan jämföras med den anda som genomsyrade den av juden Marx påkomna, och av juden Lenin etablerade, kommunistiska idén.
Utställningen har väckt stor vrede och även polisanmälts. Vi vet däremot att systemet inte har för avsikt att vidtaga åtgärder mot sådant som tjänar deras intressen, utan att de snarare sanktionerar sådant. Därför tog vi saken i egna händer och har handgripligen agerat mot utställningen.

En utsänd reporter från patriot.nu kom till platsen kort efter aktionen. Ett antal polispatruller var redan på plats och själva galleriet var avspärrat. Vittnesförhör pågick men polisen var förtegen om de hade några spår eller misstänkta gärningsmän.

Genom konsten skall folkets själ ges uttryck och genom konsten skall folket ges en möjlighet att stilla sitt behov av skönhet, fantasi och kreativitet. Sund konst är uppbyggande och karaktärsdanande, osund konst är endast ett uttryck för den enskilde konstnärens urartade karaktär och/eller egoistiska behov av uppmärksamhet.

Under de senaste decennierna har vi kunnat se en utveckling där det vackra, uppbyggande och äkta fått stå tillbaka till förmån för det fula, destruktiva och falska. Kultureliten i Sverige har medvetet upphöjt och prisat sådan ”konst” och därmed tjänat kosmopoliternas intressen att förinta den genuina kulturen.

Det är positivt att enskilda agerar mot denna form av kulturella övergrepp.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments