Aktion i Helsingfors

Den 11 december genomförde Finska motståndsrörelsen sin första officiella aktion i Helsingfors vilket skall ses som början på rörelsens närvaro på gatorna och inledningen av en mer offentlig roll i Finland.

Före aktionen hade finska Nationellt Motstånd publicerat flera artiklar som kritiserade det nuvarande ekonomiska systemet. Dessa artiklar var avsedda att fungera som inledning till aktionen. Aktivisterna delade ut flygblad som handlade om det nuvarande internationella finanssystemets negativa påverkan på det finska samhället. Om Finland och finländarna i framtiden vill skapa en mer hållbar politik som tar hänsyn till alla medborgare måste det till ordentliga förändringar.

Aktionen gav också de finska aktivisterna viktig erfarenhet av dylika aktioner. Ett flertal aktivister var med och representerade den nationalsocialistiska rörelsen för första gången och de fick öga mot öga diskutera med människor och berätta om våra mål och om den nationalsocialistiska ideologin. I sådana sammanhang spelar aktivistens sociala förmåga och självsäkra uppträdande lika mycket roll som dennes ideologiska kunskap.

Många intressanta samtal fördes med förbipasserande, såväl gamla som unga. Många ungdomar som vanligtvis inte bryr sig så mycket om offentliga politiska aktiviteter ändrade inställning och reagerade positivt när de hörde att rörelsen kämpar för att bevara det finska folket och den finska kulturen.

Den nordiska identiteten är inte bara en del av framtiden, utan människor i alla åldrar och olika bakgrund kan ännu känna samhörighet med sin rasliga identitet.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments