Aktion i Borlänge

Natten mot måndag den 27:e januari sattes ett 100-tal NU-affischer och en mängd klistermärken upp i Borlänge. Affischeringen koncentrerades kring några av stadens gymnasieskolor samt en högstadieskola. Detta gjordes som en motreaktion mot måndagens ”Förintelsedag” som Borlänges gymnasieskolor arrangerade.

Man kan ifrågasätta hur mycket denna dag hade med ”Förintelsen” som sådan att göra, då en stor del av dagen på en av gymnasieskolorna handlade om Daniel Wretström och hans tragiska öde. Bl.a. fick eleverna titta på två dokumentärfilmer, som tidigare visats i SVT-programmet Mosaik. Anledningen till att skolans ledning uppmärksammar mordet på Daniel är dock knappast att man vill öka sympatin för den nationella rörelsen hos eleverna. Syftet är förmodligen istället att skrämma svenska ungdomar med vad som kan hända om man blir nationell.

Affischeringen genomfördes utan problem, och liknande aktiviteter är att vänta i Borlänge nästa gång regimens hantlangare försöker påtvinga svenska ungdomar demoraliserande och anti-svensk hatpropaganda.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments