Åkessons plan för valframgång – satsa på invandrarna

POLITIK. Inför Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping kommande helg berättar nu Jimmie Åkesson i en intervju om planen på att bli ett attraktivt parti för invandrarna. 

Jimmie Åkesson intervjuas av Svenska Dagbladet. Skärmdump från svd.se.

Sverigedemokraterna har, efter en längre tids uppgång  i opinionen, nu börjat se vikande siffror. Till stor del sägs detta bero på att Moderaterna ökat i popularitet efter bytet av partiledare från Anna Kinberg Batra till Ulf Kristersson, men Jimmie Åkesson verkar inte särskilt bekymrad över detta. Han har nämligen ett ess i rockärmen.

I en intervju i Svenska Dagbladet (SVD) inför helgens landslagar i Norrköping, berättar Åkesson om planen för att vända den negativa trenden – Sverigedemokraterna ska satsa på att nå invandrarna.

På frågan om vad det är som skulle locka just denna grupp till SD svarar Åkesson att det är invandrare som drabbas av kaoset i förorterna, och att de därför vill rösta på det parti som verkar mest trovärdigt när det gäller att lösa problemen.

Åkesson har under en tidigare turné i förorterna valt ut en grupp invandrare som bjudits in till riksdagen i syfte att agera referensgrupp.

— Vi bygger en folkrörelse, och då måste det finnas utrymme för människor som inte är födda här men vill vara en del av den svenska gemenskapen, säger Åkesson och menar vidare att det inte är någon särskild grupp av invandrare man vill locka till sig, men när det gäller muslimer tror han absolut att potentialen finns. Särskilt med tanke på att, som han menar, det är de som drabbas mest av jihadism.

I SCB:s partisympatimätning från i juni visade siffror på att Sverigedemokraterna redan har ökat kraftigt bland de utrikes födda, från 2,5 procent 2014 till 15,4 procent i år.

Källa:
Åkesson: SD har en väldig potential att nå invandrare

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
ChristianSigfridAllanAndersTommy Olsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Valhalla
Medlem

Nu har Åkesson spårat ur helt. Hela grundiden med SD har han lämnat och blivit PK.
SD måste byta ut honom och Beiler alternativt gå under som part.

Fredrika
Medlem

Haha ja verkligen. Nu när islamistiska partier som Jasin tänker ställa upp i valet blir det kamp om den invandrade val- och banklåneboskapen. Allah ska med, oavsett om det är Socialsozisterna, AntisverigeAntidemokraterna eller Jasin som ska ordna det.

Men att SD skulle byta ut judinnan Bieler finns inte på kartan nu när SD är ett sionistiskt parti. Hellre kommer judarna att låta SD gå under och fortsätta via sina vanliga kanaler, dvs den gamla sjuklövern och F!enden.

Karl-Путин A
Medlem

Det ska bli skönt att få repatriera honom till Bukarests kloaksystem när vi tagit makten. Om jag inte missminner mig är det där han har sina rötter.

Joss
Medlem

Åkesson har sina rötter varsomehelt på världen. Varhelst han kan övertyga människor att bete sig svenskt kan han bygga en 2svensk” nationalstat. Och i värsta fall kan ju SD omdefiniera vad ”svensk” betyder en gång till, så inte ens vad som nu menas inkludera behöver vara ett hinder för att skapa en SD-svensk nationalstat i Kongo.

Karl-Путин A
Medlem

Om han ändå åkte till Kongo och slutade sina dagar i en gryta som bushmeat.

Alexander Vikstrom
Medlem

Har order gått ut från SEB ägare att det inte är dags för SD att bli störst.

Senaste
Medlem

Assimilering har varit deras ”lösning” hela tiden sedan de började sin väg mot riksdagen, trots detta blir folk förvånade över de här utspelen. Men det är ju bra att de är så tydliga det bara går så att polletten ramlar ned hos så många som möjligt. Många SDare är dock helt vanliga hjärntvättade socialdemokrater och moderater som helt enkelt tycker att saker och ting har gått lite överstyr och har fått ett missnöjesparti att trösta sig med.

Karl-Путин A
Medlem

Det är dags för dem att inse vad Jimmie Åkesson är för något:
comment image
Men det är väl bara att tacka, buga och niga – nu borde det stå klart för alla svenskar att det bara finns ETT svenskvänligt parti att rösta på 2018: Nordiska motståndsrörelsen.

Allan
Medlem

En korrekt representation, skadedjuret Jimmie känner sig av de visuella skäl du presenterar hemma bland svartimporterade.

Joss
Medlem

Inte undra på att SD vill förbjuda Motståndsrörelsen. Utan nationalistiskt alternativ kommer SD kunna fortsätta misshandla svenskarna hur mycket de vill, i deras jakt på att få dela ut maximalt antal riksdagslöner och kunna höja inkomsterna för partitoppen maximalt.

Karl-Путин A
Medlem

På senaste släktträffen var det några aktiva SDare som hävdade att somalier är totalt värdelösa kvarnstenar runt halsen på oss och borde repatrieras omgående, men nu har Jimpan tydligen kommit på en användning för dem i sin Stora Grandiosa Hemliga Plan; använda dem som valboskap för att sen assimilera dem till fullvärdiga ”svenskar”, en sån som han själv är.

Tommy Olsen
Medlem

En sørgelig slutt for Harry Potter. Forslavet av hekseri og trolldom på (((Voldemorts))) alter. Terningkast 1.

Anders Jonsson
Medlem

Vi ska skjuta JUDE-lakejerna i SD-skeppets ledning totalt i sank!

Hell seger!

Allan
Medlem

Den som ännu efter sju års facit av (((SD))), deras antivitism och sparkande på och ut svenskar, inte har fattat vad det judepartiet går för, är sjukligt dum i huvudet. Facit för hur ett dylikt judeparti ter sig i (((regeringsställning))) finns desutom i Norge, där (((SD)))-liket FrP finns, det är mer av samma gamla antivitism, repression och svartimport, det enda som skiljer judepartier som (((SD))) från de äldre ditona är namnet.

Sigfrid
Medlem

SD är inget parti att rösta på om man verkligen vill ha en förändring i vårt land utan då är det NMR som gäller.

Christian
Medlem

Jag kommer aldrig att ge SD min röst. NMR 2018