AIK-fansens budskap: ”Aftonbladet dra åt helvete!”

FOTBOLL. Budskapet från AIK-fansen till skvallertidningen Aftonbladet var tydligt när AIK mötte IFK Göteborg på hemmaplanen under måndagskvällen.

”Fotbollspubliken hängs ut i rosa magasin – trots det skyddar ni era egna våldtäkts-svin – Aftonbladet dra åt helvete!” Skärmbild: Nyheteridag.se.

Under måndagskvällen tog fotbollslaget AIK emot IFK Göteborg på Friends arena i Solna, där man besegrade bortalaget med 2-1.

Under matchen passade fansen på att skicka en hälsning till Schibstedtidningen Aftonbladet, som haft minst två medarbetare som pekats ut i #MeToo-kampanjen. De allvarligaste anklagelserna gäller den före detta ledarskribenten Fredrik Virtanen, som pekats ut för flertalet fall av sexuella övergrepp och våldtäkt.

Många har också anklagat Aftonbladet för att ha försökt att mörka anklagelserna, samt hålla sina utpekade medarbetare om ryggen. AIK-fansen håller uppenbarligen med om detta och tycks mena att tidningen hycklar när deras sportdel, även kallad Sportbladet – som i papperstidningsformat har rosa färg – emellanåt har varit starkt kritisk till framförallt AIK:s supporterföreningar. I vissa fall har man även hetsat mot fotbollsfans på liknande sätt som etablissemangsmedia har för vana att hetsa mot politiska dissidenter.

Källa:
AIK-fansens hälsning: ”Aftonbladet dra åt helvete”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments