Ahmed Tishko häktad för mord på 17-åriga Wilma

UDDEVALLA. 22-årige Ahmed Tishko från Uddevalla begärs nu häktad för mord på försvunne Wilma Andersson.


NR Bohuslän tog upp fallet under onsdagens avsnitt

Lysekilsbon Wilma Andersson, 17, är försvunnen sedan en vecka och sågs senast i området kring Walkesborg i Uddevalla den 13 november. 22-årige Ahmed Tishko från Uddevalla har tidigare anhållits och begärs nu häktad för mord.

”Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord”, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Enligt åklagarens häktningsframställan ska det misstänka mordet ha begåtts i Uddevalla för en dryg vecka sedan, torsdagen den 14 november. Att man satt ett datum för det misstänkta mordet antyder att man har någon form av teknisk bevisning som kan koppla Tishko till mordet. Tidigare har frivilligorganisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, hittat brända kläder från Wilma i sökandet.

Sökinsatsen efter Wilma fortsätter under fredagen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments