Ahed Tamimi berättar om Israels trakasserier och våld mot palestinier

UTRIKES. Den unge palestinske frihetsaktivisten Ahed Tamimi berättar i en tv-intervju om det israeliska våldet som är vardag för många palestinier. I intervju med Abby Martin från programmet Empire Files berättar Tamimi bland annat om hur israeliska soldater trakasserar palestinska bosättningar. 

Ahed Tamimi berättar hur israeliska soldater trakasserar palestinska bosättningar på ockuperad mark på Västbanken och hur de flesta av dem som bor i dessa områden inte har annat än stenar att försvara sig med.  Enligt israelisk lag kan dock stenkastande bestraffas med 20 års fängelse. Ahed Tamimi är särskilt utsatt eftersom hennes röst blivit hörd internationellt.

I december 2017 greps hon, då 16 år gammal av israelisk militär, efter att ha slagit en soldat i samband med att Ahed protesterade mot att hennes då 15-årige kusin Muhammad Tamel Tamimi bara några timmar tidigare av en israelisk soldat hade blivit skjuten i ansiktet med en gummiklädd kula. Kusinen hamnade i koma som kom att vara i 72 timmar, och han kommer att få allvarliga men för livet.

Fyra dagar senare, den 19 december 2017, greps Ahed Tamimi. Israeliska soldater tog sig in i familjens hem mitt i natten och förde bort Ahed i handfängsel.

Ahed väntar nu rättegång i Israel.

Se intervjun nedanför:

Fotnot: Intervjun spelades in 2016, men släpptes inte förrän i januari 2018.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Christian HamiltonKlausAnders Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Omänsklig och otroligt grym och sofistikerad JUDE-makt.

Men det kommer bli ändring på det.

Hell seger!

Klaus
Medlem

Jag har ett tyskt perspektiv. Tyskland blev straffat att betala till efterblivna avundsjuka britter och fransmän efter världskrig 1 och 2. Någon gång blir Tyskland straffat av avundsjuka britter och fransmän (och amerikaner och muslimer) eftersom Tyskland är det landet som stödjer den judiska förbrytarstaten Israel mest efter USA. Att det ockuperade Tyskland är tvungen spelar ingen roll. Varför bekämpar britter och US-amerikaner inte Rothschild-klanen och illuminati-judar som George Soros och Kissinger?

Christian Hamilton
Medlem

”Varför bekämpar britter och US-amerikaner inte Rothschild-klanen och illuminati-judar som George Soros och Kissinger?”

Därför att just dessa styr USA och UK som de vill. De äger banker och är infiltrerade i alla politiska partier och styr alla viktiga poster. Genom deras lobbyorganisationer tillsätter de alla viktiga positioner i samhället, inklusive media, vilket också gäller samtliga europeiska länder.