Aggressiv ”tiggare” gripen – hade flera miljoner kronor på sig

UPPSALA. Polisen grep under måndagen en aggressiv så kallad tiggare. Under gripandet hade de hittat flera miljoner kronor instoppade i mannens kläder och han är nu därför misstänkt för grov penningtvätt.

På måndagseftermiddagen fick polisen flera larm om att en aggressiv så kallad tiggare strök runt på Resecentrum i Uppsala. Mannen ska bland annat ha uppträtt hotfullt när han inte fått några pengar av förbipasserande.

Mannen greps när polisen anlände till platsen och när de då hade gjort en närmare kontroll av honom hade det rasat ut sedelbuntar från hans kläder.

Enligt polisens presstalesperson, Lisa Sannervik, är det dock oklart hur mycket pengar han egentligen hade på sig, men hon uppger att det handlar om flera miljoner. En förundersökning är nu inledd gällande misstanke om grovt penningtvättsbrott.

— Vi vill ta reda på om pengarna kommer från brottslig verksamhet. Det är det man ska utreda nu, säger Sannervik.

Sannevik säger vidare att hon tidigare aldrig har varit med om att en så kallad tiggare haft så pass mycket pengar på sig.

Källa:
Tiggande man greps med miljonbelopp i jacka och väska

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MentorAnders JonssonRokviken_DH_Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Många kronor små bildar snart en stor å. Tack alla snälla tanter och gubbar som är så goooooooda att de nästan gör på sig av goooooodhet när de skänker en slant till dessa typer som medverkar till mänskligt lidande.

Batikhäxorna och gubbfån köper sin godhet genom att ge en slant till åt tiggeriet. Det är ungefär som när katolikerna betalar avlat för sina synder och vips är de oskulder.

Karl-Путин A
Medlem

Löjligt att ens kalla mannen för tiggare. ”EU-migrerande” rånare, penningtvättare eller penningkurir är en bättre beskrivning. En barnunge fattar ju att han inte kunde ha tiggt ihop de pengarna själv.

_DH_
Medlem
_DH_

De idioter som ger pengar till detta patrask måste verkligen känna sig blåsta. De borde donera pengarna till Motståndsrörelsen eller annan nationalistisk organisation istället.

Rokviken
Medlem

Känner igen 6 miljoner.En påhittad summa eller?

Mentor
Medlem

Kanske brott mot varumärkeslagen?

Anders Jonsson
Medlem

Jag såg en gammal dam som gav pengar till en tiggare i Sundbybergs centrum för några veckor sedan. Jag frågade henne varför hon ger pengar till organiserad kriminalitet? Hon svarade att tiggare är fattigare än vad hon är. Då förklarade jag för henne att tiggeriet är organiserad kriminalitet och att pengarna hon ger till tiggaren inte hamnar hos denne utan hos dem som placerar ut tiggarna och som tar hand om pengarna. Sedan sade jag att hon måste vakna upp och se verkligheten som den är. Hon sade ingenting men såg förnärmad ut, ungefär som att jag hade trampat på… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Anders, det du gjorde var exemplariskt. Du är modig :)