Nästescheferna: Kämpa för ditt folk!

INTERVJU. Under årets upplaga av Aktivistdagarna utnämndes Anders Rydberg och Freddy Nerman till chef över Näste 1 respektive Näste 3. Nordfronts kampredaktion har varit i kontakt med de nya nästescheferna som här berättar lite om sina planer och ambitioner för respektive näste.

Helgen den 28-29 januari arrangerades årets upplaga av Aktivistdagarna i Medelpad under temat ”Vår potential”. Under Aktivistdagarna presenterades en hel del nyheter och två av dessa nyheter var att Näste 1 och Näste 3 får nya nästeschefer. Anders Rydberg tar över rollen som nästeschef efter Markus Nordh i Näste 1 medan Freddy Nerman efterträder Mathias Hagman i Näste 3.

Nordfront har varit i kontakt med de nya nästescheferna och ställde några frågor om deras framtidsplaner och ambitioner för respektive näste.

Näste 1

Anders Rydberg.

Näste 1 utgörs av Uppland, Södermanland, Västmanland, Närke, Östergötland och Gotland som ursprungligen utgjorde Svea rike men som i dagligt tal kallas för Mälardalsområdet. Till Nordfront säger nästeschef Rydberg att man i Näste 1 bland annat ska inrikta sig på att rekrytera fler revolutionärt sinnade nordbor och skola dessa ideologiskt.

Hej Anders, du blev under Aktivistdagarna utsedd till nästeschef över Näste 1 efter den avgående nästeschefen Markus Nordh. Vad har du för planer inför framtiden? Kommer ni att köra på som vanligt i nästet eller kommer verksamheten att skilja sig från hur det var tidigare?

Jag kommer att fortsätta där Markus Nordh slutade. Jag har till att börja med tillsatt en ny grupp som enbart skall inrikta sig på tillverkning och utveckling utav propaganda. Detta ska underlätta för resterande kampgrupper i deras arbete, och utesluta ett eventuellt hämmande av aktiviteter på grund av propagandabrist. Sen ser jag att vi kommer fokusera på mer spektakulära och konfrontativa aktioner för att vinna mer medial uppmärksamhet. Det är något som Näste 1 har varit framgångsrika med och den grunden kommer vi att bygga vidare på.

Vad är då dina ambitioner för nästet?

Mina ambitioner för nästet är bland annat att rikta mer av vår propaganda till den del av befolkningen som är revolutionärt sinnad och internt utbilda våra aktivister för att förbereda dessa för vad som komma skall. Det innebär bland annat överlevnadsutbildningar i skog och mark. Självklart är ideologisk skolning för att skapa övertygade kämpar till framtiden en del i utbildningen.

Är det något som du vill hälsa läsarna på Nordfront innan vi avslutar?

Jag vill bara säga det att organisationen har massor av arbetsuppgifter där det behövs hjälp, med minimala chanser för att bli uthängd med sitt namn och ansikte men som fortfarande är värdefulla för kampen. Gör du ingenting idag så är det på tiden att du gör det. Bor du i Näste 1 så kan du kontakta mig på min mail anders.rydberg@nordfront.se, så ser jag till att vi bokar in ett möte och ser vart just du kan platsa i vår organisation.

Då tackar vi dig för att du tog dig tid att medverka på den här intervjun, och önskar dig lycka till som nästeschef.

Tack själv!

Näste 3

Freddy Nerman.

Näste 3 utgörs av Skåne samt Blekinge och bedriver i nuläget kamparbete regelbundet på ett tiotal orter inom verksamhetsområdet. Med Nerman i spetsen ska aktivisterna i Näste 3 sprida det nationalsocialistiska budskapet på fler orter samt rekrytera fler fanatiska kämpar.

Hej, innan vi går in på din nya roll som nästeschef så kan väl du berätta lite om dig själv?

Jag är 26 år gammal, född och uppvuxen i Ystad där jag bor tillsammans med min sambo. Jag har varit ansluten till Motståndsrörelsen sedan år 2008. Det jag är intresserad av mest är träning, natur och bilar även om det sistnämnda ligger på hyllan då det kostar för mycket pengar som istället behövs till kampen.

Angående din roll som nästeschef. Vad har du för planer inför framtiden? Kommer verksamheten att skilja sig från hur den var tidigare?

Mina planer för Näste 3 kommer jag inte att gå in på i detalj men i grova drag kommer det att bli bättre struktur och mer offentliga aktioner.

I egenskap av nästeschef så är det bland annat din uppgift att se till så att nästet avancerar. Vad har du för ambitioner för Näste 3?

Jag tänker göra mitt bästa för att nästet ska avancera på alla områden men mer än så vill jag inte lova.

Avslutningsvis, är det något som du vill hälsa alla de svenskar som läser Nordfront?

Ja, till er som inte gör något för vårt folks överlevnad; agera! Alla kan göra något.

Med de orden tackar vi dig för dina svar och önskar dig och Näste 3 all lycka med kampen i södra Sverige!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om