Aftonbladets ledarskribent jämför Motståndsrörelsens Almedalen med Göteborgskravallerna

ALMEDALEN. Nordiska motståndsrörelsen ”spred skräck” i Almedalen och nu borde en haverikommission tillsättas. Detta anser Jonna Sima.

Heta diskussioner fördes hela tiden men något verkligt våld som Jonna Sima beskriver inträffade inte. Foto: Nordfront.se

I en ledarartikel på Aftonbladet skriver asylaktivisten och kulturmarxisten Jonna Sima att Nordiska motståndsrörelsen spridit ”obehag” bland homosexuella, judar och feminister.

Våldsdömda nazisterna har under årets stora politikhändelse tillåtits att sprida rädsla och olust. Människor har känt sig tvungna att se sig över axeln, vissa valde att åka hem medan andra till och med ställde in årets besök på grund av nazisternas härjningar.

Sima skriver vidare att Nordiska motståndsrörelsen ”misshandlade och trakasserade människor öppet på Visbys gator”. Vad som spridits i lögnpressen handlar egentligen om knuffar när personer av Jonna Simas kaliber försökt stjäla egendom tillhörande organisationen eller själva gått till fysiskt angrepp mot aktivister.

Det enda exemplet på en ”misshandel” som Jonna Sima tar upp handlar om en person som blev knuffad när han angrep en fotograf.

Jonna Sima anklagar polisen för att inte tillräckligt ha lagfört akivister när Simas gelikar angripit aktivister. Sima menar att vad som skett i Almedalen är jämförbart med Göteborgskravallerna 2001, där extremvänstern förstörde stora delar av staden och en av dem blev skjuten av polis.

Den ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving har meddelat att insatsen under politikveckan ska utvärderas. Det bästa vore om händelserna får en oberoende granskning. Justitieminister Morgan Johansson borde tillsätta en haverikommission för att utreda polisens agerande som efter Göteborgskravallerna 2001.

Jonna Sima har en historia med verklighetsfrånvända och bisarra artiklar. Innan Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration beskrev hon bland annat organisationen ”som mördarsekten IS” .

Källa:
Visby domprost är ett föredöme

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GunnarDen-KristneCaesar-AureliusKarl A_db_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
d.b
Medlem

Förnekar sig inte.
Varje smutskastning och dåligt skrivna nyheter i lögnpressen fyller ingen funktion. Jag är näst intill 100% säker att Svensken ser hur vridet det är när det skrivs om NMR. Tillochmed de imigranter och en och annan chokladtomte som är vän till mig ser att det som prånglas ut i media är rent jävla ljug.

88!

Karl-Путин A
Medlem

Hallucinerande dårar och lögnare verkar sannerligen inte vara någon bristvara på Sveriges ”nyhets”redaktioner. I själva verket var årets upplaga av Almedalsveckan den lugnaste på många år; rena semestern enligt poliserna själva. Så här var det under Göteborgskravallerna. Det var tom så att den judiske tidningsoligarken Peter Hjörne förfasade sig när han promenerade tillsammans med sin livvakt på Avenyn dagen efter. Göteborgskravallerna är en samlande beteckning på en serie kravaller och upplopp i samband med demonstrationer i centrala Göteborg 14-16 juni 2001 med anledning av EU-toppmötet i Göteborg och USA:s president George W. Bushs besök. Demonstranternas och aktivisternas sammandrabbningar med polis… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Vänsterpuckot var son till en judisk överklassfamilj, rik läkare eller något sådant, om jag inte minns fel.

Ned på Avenyn för att kasta sten någon timma, sedan hem till stora fina huset där husan från Chile serverade varma bullar med O’Boy-mjölk, sedan taxi ned för att slänga lite sten igen – men då, pang! – en rädd liten snut skjuter kommunistynglet i magen.

Karl-Путин A
Medlem

En av de få gånger jag applåderade åt en snuts insats.

Karl-Путин A
Medlem

Dessa gnällkärringar som ylar över hur skrämda de var av ”nazisternas” närvaro lider av nazistofobi. Det bästa sättet att bli av med en fobi är att bearbeta den för att avgöra om den är befogad eller obefogad. Höjdfobi tex kan vara befogad i många sammanhang; man kan ju ramla ner och slå ihjäl sig. Med så mycket folk och poliser på plats så var det ett gyllene tillfälle för de skrämda judarna och de gamla tanterna att komma nazisterna nära för att avgöra om de verkligen är så dödsknarkarhatande och våldsamma som de framställs i (((media))). Noll risk att bli… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Var det inte Jonna Sima som för ca 5 år sedan frivilligt klev in i en limmo för att där bli påsatt av tre bandmedlemmar i något afrikanskt bongo-bongo-band under Way Out West i Göteborg?

Men som sedan backade ur gruppsexet för att det gjorde för ont där bak?

Karl-Путин A
Medlem

Den som gapar över för mycket….. en förberedande session med Fistar-Bengt på Pride hade kanske inte suttit fel.

Den-Kristne
Medlem

”Spred skräck”.

Tja, Nordiska motståndsrörelsen spred iallafall skräck bland politikerna.

Gunnar
Medlem

Dessa lögnaktiga korrupta svin. Vi noterar och memorerar. Deras tid kommer!