Aftonbladet på tillbakagång

Aftonbladets upplaga har kontinuerligt minskat sedan man slog rekord 2005 då tidningens upplaga låg på 452 000 papperstidningar.

Under 2010 var Aftonbladet ”bäst” i att minska sin upplaga. Under det året minskade upplagan med hela 10% och redan då var Aftonbladets upplaga nere i 320 200 tidningar. Samma år gick dessutom Expressen om Aftonbladet på helgerna.

Jan Helin ute på Stureplan tillsammans med en Aftonbladet-journalist

2011 var inte ett bättre år för Aftonbladet. I oktober 2011 fick nämligen tidningens chefredaktör Jan Helin, som även är en av Sveriges mest politiskt korrekta personer, meddela att Aftonbladet skulle säga upp 45 till 65 av tidningens medarbetare.

 Under april i år hade Aftonbladet en betald upplaga på 218 900 exemplar. Redan då var Expressen lite större även på vardagar och i maj sjönk Aftonbladets upplaga ännu mer. Förutsatt att Aftonbladet inte trycker upp över tiotusen fler överflödiga tidningar nu än 2005, så har Aftonbladets pappersupplaga mer än halverats sedan 2005.

Förra veckan drog Jan Helin av något oförståeligt skäl slutsatsen att Aftonbladet är en bra tidning och att folk förmodligen vill betala mer för tidningen. ”Vi höjer priset på tidningen för att vi tycker att den är så bra”, sa Helin till Resume.se i samband med att Aftonbladets pris höjdes från 12 till 13 kronor.

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Pär Öberg says:

  Bra att lögnblaskor som AB minskar i upplaga. Hoppas det beror på att vanligt folk får mindre och mindre förtroende för PK-media.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anders says:

  Att Jan Helin lever i sin egen imaginära värld, med minimal kontakt med verkligheten, är helt uppenbart.

  Det är dags för honom att komma ner på jorden. Vakna, Jan!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • 11-02 says:

  de står VÄÄLDIGT tätt
  intill varandra på
  bilden.de ser nästan
  nyförlovade ut.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Peter Lundström says:

  För mig framstår det mest som obegrigligt att det finns mer än en handfull imbeciler som betelar för att bli hjärntvättade och förda bakom ljuset av monopol/Bonniersmedia.

  Trenden av misstro mot ”mainstream media” är likadan över hela västvärlden och benämns nu mer som dinosaurie-media; på väg att dö ut.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Peter Lundström says:

  Merparten av dom som köper dagstidningar tillhör den äldre generationen som inte har hängt med i uvecklingen där dagspressen för 40 – 50 år sen innehöll lite propaganda och en hel del nyheter, till idag inga sanningar/nyheter utan bara vinklad propaganda. Och en massa kändisskvaller förstås.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Håkan says:

  Alltfler upptäcker medias förljugna värld och vill inte vara med och bidra till deras uppehälle vilket är bra.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *