Aftonbladet: ”Nordiska motståndsrörelsen är som mördarsekten IS”

FAKENEWS. Aftonbladet publicerar återigen en verklighetsfrånvänd och bisarr artikel där Nordiska motståndsrörelsen jämförs med Islamiska staten.

Denna bild illustrerar Aftonbladets Fake News-artikel. Foto: Skärmdump aftonbladet.se

Mainstream-media kör nu hårt på narrativet Nordiska motståndsrörelsen=IS. Senaste i raden är en ledarartikel i Aftonbladet av Jonna Sima. Artikeln illustreras av islamister beväpnade med automatvapen som demonstrerar på gatorna, en liknelse som inte alls är långsökt enligt Sima.

Enligt Sima har Nordiska motståndsrörelsen ”satt i system” att uppröra. Att Nordiska motståndsrörelsen arrangerar en demonstration, som råkar gå av stapeln samma dag som en judisk högtid räknas exempelvis som en provokation och något som kan liknas vid hur IS agerar. Hon skriver:

I höstas genomförde NMR en uppmärksammad manifestation genom Göteborg i närheten av stadens synagoga på Jom Kippur, den judiska högtid som lockar flest troende till synagogorna.

Och när förintelseöverlevaren Emmerich Roth föreläste på Åsö grundskola i Stockholm stod medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen och delade ut flygblad utanför skolan.

Provokation – och våld – är NMR:s strategi och livsluft.

På vilket sätt våldet är en strategi för Nordiska motståndsrörelsen framgår överhuvudtaget inte av Jonna Simas artikel. De enda exemplen som anförs i artikeln är en politisk demonstration och en flygbladsutdelning, något som provocerar Jonna Sima och därför ska förbjudas.

Källa:
Låt varken nazister eller IS marschera

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
8 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Karl A
2 år sedan

Att hålla en demonstration i Göteborgs centrum kommer alltså att bli omöjligt i framtiden eftersom synagogan ligger mitt i Göteborgs geografiska centrum. En mycket dålig ursäkt för att förbjuda regimkritiska demonstrationer. NMRs demonstration skulle ha gått 200 meter från synagogan med ett flertal bebyggda kvarter däremellan, så de judiska religionsutövarna skulle inte ha märkt något av demonstrationen. Vad gäller själva anklagelsen om att NMR = IS så är detta ännu ett fall av hur man klistrar sina egna dåliga sidor på sina motståndare för att framställa dem i dålig dager. NMR har aldrig stött IS eller andra (((rebellgrupper))) i arabvärlden… Läs mer »

Klaus
Klaus
2 år sedan
Reply to  Karl A

Du har fullständigt rätt.
Vilken bottenlös polemik att bedöma Nmr lika farlig som IS. Nmr är mot IS och den svenskfientliga ockupationsregeringen som lät IS invadera Sverige. IS och islams frammarsch kan ses varje dag på gatorna.

Vera
Vera
2 år sedan

Man är nästan förbannad över sitt kön – kan inte dessa journalistkärringar hålla händerna i styr när de vill stila med sina lögnaktiga påståenden för att få PK erkänsla? Undrar varför de kvinnliga är mest benägna att svärta ned oss – kanske för att hävda sig mot allt manligt i sin mindervärdighetskomplex som saknar folkgemenskapstanken.

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Vera

Du, eller någon annan kvinna behöver inte vara förbannade på ert kön. Vad det handlar om är den splittringspolitik som de självutvalda finslipat i tusentals år. Man ställer grupp mot grupp; land mot land, folk mot folk, broder mot syster och kvinna mot man. Så står det i deras uråldriga skrifter. (((Man))) har lyckats få västerländska kvinnor att hata de män som värnar om dem, för att istället omhulda de främmande män som bara vill dem illa. Genom att rikligt belöna vilsna kvinnor som denna Jonna Sima och låta henne sprida sitt kulturmarxistiska gift så slår (((man))) mot både vita… Läs mer »

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Vera

Förresten är det minst lika många ”män” som förråder sitt kön genom att bla gå i homoparader och klä sig i f*ttmössor, för att inte tala om alla sk feministiska ”män”.

I helgen anordnade feministiska ”män” ett bokbål på Öland, något som de i normala fall brukar tillskriva tyska ”nazister” under Tredje Rikets dagar: ”Med SD vid makten kommer bokbålen åter att brinna som i nazisternas Tyskland” – men det är tydligen skillnad på bokbål och bokbål.

http://www.friatider.se/feministiskt-bokb-l-till-st-d-f-r-sara-danius

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Jonna Sima är ett av dessa vänsterpatrask som bara vill tillåta sina egna åsikter och förbjuda alla andra.Enda orsaken till det är att dom är så rädda att förlora makten om folk börjar inse hur sjukt vårt samhälle har blivit.

Yura
Yura
2 år sedan

Märkligt påstående! Hon borde veta att norska och svenska nationalister kämpar mot IS i Syrien: http://skandinaviskfrihet.se/exklusiv-intervju-skandinaver-som-strider-mot-is/

Fredrika
Fredrika
2 år sedan

Aftonbladet är en terroristblaska. De uppmanar som Expressen till giftmord på vita män och andra ”högerextemister”, publicerar judars texter som uppmanar till att krossa den vita mannen, ungdomarna att förstöra sitt biologiska kön och sin naturliga identitet osv. Vem kan glömma när Aftonbladet släppte fram judinnan Joanna Rytel som i en krönika skrev att hon ”aldrig skulle föda fram en vit man för att hon inte ville låta tjejer utsättas för obehag i framtiden eller begränsa deras sexliv’? Vaf-n är det om inte Aftonbladsuppvigling till folkmord på värdlandsbefolkningen? När makten är den verkligt subversiva kraften i ett samhälle är det… Läs mer »