Aftonbladet låter afghanska våldtäktsmän komma till tals: ”Klart det gör ont ibland när man har sex”

MEDIA. Den judiskägda tidningen Aftonbladet följer nu sin konkurrent Expressens i spåren och ”granskar” gruppvåldtäkter. Som en del i den så kallade granskningen låter man två afghanska gruppvåldtäktsmän ”tala ut”, där den ene dessutom är dömd för att ha gruppvåldtagit en pojke.

Genom Aftonbladet får två dömda afghanska våldtäktsmän komma med bortförklaringar. Skärmbild: aftonbladet.se.

I dagarna har Schibstedtidningen Aftonbladet publicerar en så kallad granskning av gruppvåldtäkter – ett fenomen som i princip var okänt för Sverige innan massinvandringen men som det nu rapporteras om allt mer frekvent. Precis som konkurrenten Expressen har Aftonbladet kunnat konstatera vad alternativmedia har kunnat rapportera om i flera år: Att en förkrossande majoritet av förövarna är icke-svenskar.

Aftonbladet har dock endast utgått från vart förövarna är födda, och enligt granskningen är 82 av 112 dömda gärningsmän födda utanför Europa. Rasfrämlingar som är födda i Europa avskrivs därmed som ”svenskar” i Aftonbladets granskning.

Som Nordfront kunde rapportera tidigare idag så har Aftonbladets granskning också lett till en tvärvändning från Brå, som nu kan tänka sig att undersöka sambandet mellan kriminalitet och invandring.

Som en del i granskningen har den judiskägda tidningen också valt att låta två dömda gruppvåldtäktsmän komma till tals. Våldtäktsmännen kallas för ”Sam” och ”Reza” och kom båda till Sverige, enligt egen utsago från Afghanistan, i samband med den så kallade flyktingkrisen 2015.

Sam är dömd till två års fängelse för en grov våldtäkt mot en tjej, som han genomförde tillsammans med två andra afghaner. Trots att vittnen tillkallat polis efter att offret skrikit efter hjälp så förnekar han att han skulle ha gjort något fel:

— När en tjej säger det gör ont alltså, när man har sex alltså. Det är klart ibland det kommer att göra ont och så alltså, menar Sam och hävdar att hon aldrig ska ha sagt ”sluta”.

Reza är dömd till två och ett halvt års fängelse för att tillsammans med en kompis ha genomfört en homovåldtäkt mot en femtonårig pojke. Han antyder att bristen på homolobby i Afghanistan ligger bakom hans handlande.

— Ingen har berättat för mig om hur det funkar det sexuella livet. Om det är okej att ha sex med en pojke.

Detta trots att våldtäkter och handel med pojkar, så kallad ”bacha bazi”, är ett utbrett kulturellt fenomen på många platser i Afghanistan.

— Så länge jag kommer ihåg, då, var jag alltid, jag ville vara med en kille mer än en tjej. Det kommer jag ihåg, berättar Reza.

Han menar vidare att han inte kommer att kunna återvända till Afghanistan, eftersom hans familj skäms så mycket över hans homovåldtäkt. Men själv anser han inte att han har gjort något fel.

— Djupt i mitt hjärta jag tänker, jag har inte våldtagit någon för jag är ingen våldtäktsman, menar Reza som skadade sitt offer så pass att han fick uppsöka sjukhus efter homovåldtäkten.

Båda våldtäktsmännen kommer att utvisas efter avtjänat straff. Tidigare har dock Sverige vägrat att utvisa homosexuella till länder där man menar att dessa riskerar att förföljas på grund av sin läggning, varför det är oklart om utvisningen av Reza verkligen kommer att verkställas.

Källor:
Reza, 19: Jag känner mig inte som en våldtäktsman
Brå: Ny studie om härkomst kan behövas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TorstenJömpaAndreasKarlRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
vörtis
Medlem

Nej, hur skulle dessa odjur kunna göra någonting fel? Det är ju en del av odjurets tänkande, att det inte kan göra någonting fel.

Men jag undrar vad som blir nästa steg i Aftonbladets och Expressens ”granskningar”? Att chefredaktörerna själva utsätter sig för simulerade gruppvåldtäkter, för att sedan skriva att ”så farligt var det ju ändå inte, man måste alltid vara öppen för nya intryck”?

Rokviken
Medlem

Förhoppningsvis blir de ”granskande journalisterna och deras chefer” berikade på samma sätt. Det finns ju inga gränser för hur öppen och tolerant man kan bli, men bara om andra får betala priset.

Skyffeln
Medlem

fy faan vilket avskräde.

Karl
Medlem

Var sitt skott rakt i pannbenet! De förtjänar inte att leva!

Hell seger!

Andreas
Medlem

Reza, snart från ett hustak nära dig.

Jömpa
Medlem

Avrätta kräken!!!!

Torsten
Medlem

”Jag känner mig inte som en våldtäktsman”… Ridå!