Aftonbladet lägger pussel kring användare på Flashback?

HETSJAKT. Efter den senaste tidens påståenden om avslöjade identiteter på Flashback ger nu en av forumets användare sken av att Aftonbladet bara greppar efter halmstrån och lägger pussel.

Tidningen Aftonbladet har under de senaste dagarna hängt ut så kallade ”hatare” som uppges ha skrivit invandringskritiska kommentarer på Flashback. Detta efter att man ska ha kommit över Flashbacks databas med bland annat kontonamn och e-post adresser.

Under gårdagen berättade dock en flashbackanvändare att han för ett tag sedan blev uppringd av Aftonbladets Richard Aschberg som menade att användaren var personen bakom kontonamnet ”Licki”. Personen bakom kontot ”Licki” var en av de som hetsade den självmordsbenägne Marcus Janne att den 11 oktober 2011 hänga sig framför sin webkamera. En händelse som Aschberg nyligen åter uppmärksammade i en artikel.

Aschberg ska dock ha ringt upp fel person och användaren frågar sig nu hur man har kommit fram till att just han ligger bakom kontot ”Licki”:

Jag blev för ett tag sedan uppringd av Richard Aschberg, eller för att vara exakt så ringde han upp min flickvän tillika sambo. Som sedan lämnade över luren till mig. Och nu råkar det vara så att flickvännen har en app som spelar in hennes samtal. Således har jag hela samtalet inspelat och har nu redigerat ut mitt namn, även om det inte skulle vara hela världen ifall det kom ut här då jag inte skrivit något ”opassande” på flashback.

Det jag skulle vilja veta är hur Richard och hans kollega Karin har kommit fram till att jag skulle vara användaren ”Licki” här på flashback?

I tråden på Flashback spekulerar man nu i hurvida Aftonbladet verkligen har tillgång till forumets databas eller om de genom att läsa en användares alla inlägg bara använder uteslutningsmetoden.

”Det luktar legwork, uteslutningsmetoden och dörrknackning om det hela. Kanske var du bara en an [sic] hundra möjliga Lickisar som de ringde till och luskade?”, skriver en person på forumet.

Källa:
Blev uppringd av Richard Aschberg från Aftonbladet, hur?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments