Aftonbladet får inga kommentarer

NOBBEN. Aftonbladet har sökt flera personer inom Nordfronts redaktion och kontaktpersoner inom Svenska motståndsrörelsen. Tidningen ville få kommentarer om bråket med vänsterextremister i Kärrtorp i söndags.

Journalisten Lisa Hansson har kontaktat flera personer med funktioner inom Nordfront och Svenska motståndsrörelsen. Hansson uppgav att hon ville ha kommentarer om händelsen i söndags där det uppstod bråk med vänsterextremister i Kärrtorp. Några kommentarer om händelsen fick hon inte.

Pär Sjögren, som är chef för Svenska motståndsrörelsens femte näste, var en av personerna som kontaktades av Lisa Hansson:

– Jag uttalar mig inte till slaskmedia. Så som ni skrivit om händelserna i Kärrtorp så finns det ingen anledning att kommentera. Vi har en pressansvarig som ni får kontakta, meddelade Sjögren journalisten.

Pressansvarig för Svenska motståndsrörelsen, Pär Öberg, sammanfattar samtalet:

– Jag bad henne fara och flyga.

Pär Öberg med kollegor vill inte kommentera Aftonbladets slaskjournalister.

Pär Öberg med kollegor vill inte kommentera till Aftonbladets slaskjournalister.

Lisa Hansson kontaktade även Nordfronts samhällsredaktör, Henrik Pihlström:

– Jag bad henne meddela sina frågor på förhand och hänvisade henne till pressansvarige Pär Öberg. Hon försökte ge mig möjligheten att uttala mig anonymt. Erbjudandet lockade mig inte.

Frågor som Lisa Hanson skickade via e-post:

Hur ser du på händelserna i Kärrtorp i söndags?

Vad får dig att engagera dig i Svenska motståndsrörelsen?

Hur gammal var det när du började ha dessa åsikter, och vad fick dig att ha dem?

Känner din omgivning till ditt engagemang?

Anser du att alla människor är lika värda?

Finns det något som personer inom SMR gjort som du inte står för?

Berätta gärna om dig själv. Vad har du för intressen, utöver det politiska? Har du vänner utanför SMR? Hur var din uppväxt? Jag är intresserad av allt.

Pressansvarig Pär Öberg uttalade sig tidigare till Dagens nyheter och blev medvetet felciterad i artikeln ”våldsamma nazister på frammarsch”. För Aftonbladets del är förtroendekapitalet sedan länge förbrukat.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments