Aftonbladet erkänner: Vi påverkar opinionen i invandringsfrågan

Nationella har under många år försökt förklara för människor att alla medier har politiska agendor och att de är svenskfientliga. Medierna själva har förnekat detta och hävdat att de är objektiva, att alla sidor får komma till tals etc. Allt annat är ”konspirationsteorier”.

I en artikel på Aftonbladet, ”Svenskar öppna för fler flyktingar”, erkänner däremot dess kulturchef, Åsa Linderborg, att media styr opinionen.

”Det finns inga enkla förklaringar till att främlingsfientligheten minskat i just Sverige, men jag tror att mediernas betydelse varit stor. Med undantag för ett par profiler på Svenska Dagbladets ledarsida, har medierna aktivt försvarat idén om alla människors lika värde. ” 

Att media styr opinionen visas bäst av exempelvis Åsa Linderborgs artikel, som är kraftigt vinklad. Att 41% av ”svenskarna” (hur många av ”svenskarna” tillfrågades?) vill ta emot färre flyktingar, innebär inte per automatik att alla andra vill ha fler flyktingar. I Aftonbladets artikel presenteras inte hur frågan löd eller vilka svartsalternativ som fanns, utan man konstaterar kort och gott: ”Svenskar öppna för fler flyktingar”. Jämfört med förra året är minskningen marginell, men under samma period har invandringen fortsatt att öka kraftigt. Mest troligt är alltså att fler invandrare deltagit i undersökningen och röstat för fler flyktingar.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om